Aanhanger verkopen

Vraag vrijblijvend bod op

✔ Binnen 24 uur prijs binnen
✔ Geheel vrijblijvend
✔ Snel en veilig

Aanhanger verkopen

Krijg snel een bod binnen

Een aanhanger is nog altijd een handig hebbedingetje en kunnen er bergen werk mee verzet worden. Het biedt een zekere mate van flexibiliteit welke niet alleen de particulier, maar zeker ook tal van bedrijven voordelen oplevert. Na gebruikt te zijn wordt zo een aanhangwagen soms van de hand gedaan en zijn er nogal een groot aantal belangstellenden te vinden om zo een wagen over te kopen. Om alles gedaan te krijgen, zal er bij aanhanger verkopen dan wel de nodige aandacht gegeven moeten worden aan wat punten.

Kleine aanhanger verkopen gaat het eenvoudigst

Tot een gewicht van 750kg mag een aanhangwagen met een “standaard” rijbewijs voorgetrokken worden in het verkeer, is er geen keuring vereist en dekt de verzekering van de auto ook gelijk de aanhangwagen. Het enige wat nodig is, zal het een trekhaak zijn en worden deze lichte aanhangers veel gekocht door doe-het-zelvers, maar ook kleine ondernemers. Voor de verkoop zijn er op de verkoopsites aparte rubrieken te vinden en kan zo een verkoopadvertentie ook gratis worden geplaatst. Aanbieders zijn er wel talrijk en zorg je er daarom wel voor om een concurrerende prijs aan te bieden. Laat de aanhanger er ook in een goede staat eruitzien. Belangrijk zijn de banden en moeten ook alle andere accessoires zoals reflectoren en de verlichting in orde te zijn.

Voor de grotere aanhangers moet ook het papierwerk in orde zijn

Vanaf 750kg moet een aanhanger ook apart verzekerd zijn en gekeurd. Uiteraard heeft zo een aanhanger eigen kentekenplaten en zal er bij de verkoop een overschrijving aan te pas moeten komen.Voordat het echter zo ver komt, is het belangrijk voor de verkoop dat er geen mankementen aanwezig zijn. Een aanhanger zit veel minder complex in elkaar vergeleken bij een auto en vallen de reparatiekosten over het algemeen lager uit. Indien de keuring vervallen is, zal het ook van belang zijn om de aanhanger alsnog te laten keuren. Opnieuw verzekeren hoeft in principe niet omdat die toch niet geldig zal zijn voor de nieuwe eigenaar. Wie de aanhanger zo snel als mogelijk wilt verkopen, kan een kijkje nemen bij de vele opkopers welke er te vinden zijn. De staat waarin de aanhanger zich bevindt is voor hun niet zo belangrijk omdat ze wel over de mogelijkheid beschikken om alle reparaties voordelig uit te (laten) voeren.

Zelfs het verkopen van een aanhanger levert niet al te veel moeilijkheden op en zijn er verschillende manieren om de verkoop klaar te spelen. Particulier via een verkoopsite of rechtstreeks aan een opkoper, het is allemaal mogelijk en maak je altijd een vergelijking van de prijs die er aangeboden wordt. De beste prijs krijg je zeker bij een aanhanger welke zich in een goede staat bevindt en zorg je er daar wel voor.

50% van de auto’s in Nederland hebben een schadeverleden

Aanhanger verkopen
4.5 (89.43%) 53 votes