Zoek kenteken informatie

 

Auto verhuren

Doe de kenteken check

Mijn auto verhuren

 

Als auto eigenaar weet je als geen ander dat de kosten die er allemaal verbonden zijn aan het bezit van een auto wel aardig kunnen oplopen. Denk maar aan de verzekering die je moet betalen, het onderhoud en het mogen parkeren langs de weg. Deze kosten blijven nagenoeg gelijk, ongeacht het aantal kilometers die je per jaar aflegt. Voor degenen die niet zo vaak gebruik maken van hun auto is het dus economisch gezien niet zo voordelig om de auto zo lang in de garage te laten staan. Maar wat als je de mogelijkheid had om de auto te kunnen verhuren waarbij jij nog altijd de touwtjes in handen houdt? Dat is nu mogelijk dankzij platformen.

Twee grote platformen in Nederland zijn Jouwtrouwauto.nl, welke wat meer de focus heeft op trouwauto’s. Hier kan je je Amerikaanse auto, oldtimer, luxe auto, maar ook andere soorten auto’s aanmelden voor een kleine vergoeding per jaar. Hiermee krijg je aanvragen binnen van mensen die je auto voor een dagje willen huren.

Een ander platform in Nederland dat gespecialiseerd is in auto’s verhuren voor het luxe segment is www.luxeautohuren.nl Ook hier geldt hetzelfde voor, voor een kleine prijs per jaar kan je je auto hierop vermelden welke je eenvoudig kan terug verdienen door meerdere keren de auto voor een dag te verhuren.

Als particulier is het ook mogelijk jouw auto te verhuren

Waar in het verleden autoverhuur een aangelegenheid was voor speciale verhuurbedrijven, is het nu ook voor particulieren mogelijk hun auto te kunnen verhuren. Er komen steeds meer autoverhuurbedrijven bij die als een soort bemiddelaar optreden tussen de auto eigenaar en de huurder. Het rechtstreeks verhuren van jouw auto aan iemand is niet aan te raden omdat daardoor jouw veiligheid niet is gegarandeerd en bij schade je in grote problemen kan geraken. Het zal trouwens ook voor problemen met de Belastingdienst zorgen. Bij het verhuren van jouw auto via een verhuurbedrijf worden zaken als de verzekering door het bedrijf in orde gemaakt. De verzekering die je hebt afgesloten voor jouw auto zal niet van toepassing zijn wanneer de huurder een incident veroorzaakt. Een all-risk verzekering maakt daarom ook altijd standaard deel uit van het pakket dat aangeboden wordt aan de huurder. Bij schade aan jouw auto zal alles door de verzekering worden vergoed en hoef jij je dus ook geen zorgen te maken over schadeclaims die door de tegenpartij tegen jou zullen worden ingediend.

De huurders worden ook eerst geregistreerd

Het verhuren van jouw kostbare investering aan een “vreemde” zal voor velen wel een grote moeite zijn omdat ze niet weten of die wel betrouwbaar is. Elke huurder wordt daarom eerst geregistreerd en worden de gegevens nagetrokken. Zo ben je ervan verzekert dat je geen ongure types voor de deur krijgt en is ook jouw persoonlijke veiligheid zo ook gegarandeerd. Als verhuurder ben je ook niet verplicht in te gaan op een verzoek en kan je die dus altijd nog weigeren. Je blijft dus ten alle tijden de baas over jouw auto en komt niemand jou verplichten de auto toch te verhuren. Maar natuurlijk wil je niet steeds verhuurverzoeken afwijzen omdat je daarmee ook aardig wat centjes misloopt.

Het verhuurtarief wordt ook door de eigenaar bepaalt. Er zijn namelijk geen standaardtarieven vastgesteld omdat ook het aanbod van auto’s niet uniform is. Zo zal het tarief voor een nagenoeg nieuwe auto wezenlijk verschillen met die welke gevraagd zal worden voor een auto die al aardig wat jaartjes op de weg rondrijdt. Dit is juist het voordeel van deze manier van autoverhuur omdat er verschillende tarieven beschikbaar zijn en er voor een ieders budget wel een auto te vinden is.

Je staat er ook nooit alleen voor

Het is natuurlijk altijd wel leuk wanneer je bij het hebben van vragen altijd kunt rekenen op de steun van een helpdesk.

Als je dus op zoek bent naar een manier om wat bij te kunnen verdienen zonder dat je daarvoor uit huis moet gaan, is het verhuren van jouw auto een goede optie. Zo zorg je er ook voor dat de auto niet “werkeloos” geparkeerd staat en kan je op jaarbasis zeker de kosten die er verbonden zijn aan de auto zoals de verzekering eruit halen. Schrijf je dus in als verhuurder bij een autoverhuurbedrijf die als tussenpersoon zal fungeren en daarbij ook nog garant staat voor een vlotte afhandeling van de betaling.

50% van de auto’s in Nederland hebben een schadeverleden

Auto verhuren
4.3 (85.65%) 46 votes