Voer een Nederlands Kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL

Bedrijfsauto verkopen

Bedrijfsauto verkopen

Elk bedrijf heeft nu een auto of compleet wagenpark ter beschikking en zijn het deze werkpaarden die van grote invloed zijn op de uitvoering van de verschillende activiteiten. Denk maar aan het transport van niet alleen goederen, maar ook personen. Nu kan er door veranderingen in de bedrijfsvoering of afschrijving nodig zijn om zo een bedrijfsauto te verkopen. Daar zijn er nog altijd veel belangstellenden voor te vinden, ondanks de vaak wat hoge kilometerstand.

Verkoop van bedrijfsauto’s

Over het algemeen is het wel bekend dat bedrijfsauto’s goed onderhouden zijn en speelt dat wel zwaar mee bij de aanschaf. Zelfs een hoge kilometerstand maakt daarbij niet veel uit omdat men weet dat zo een goed onderhouden bedrijfsauto nog vele jaren mee kan. Ondanks de hoge kilometerstand zijn de meeste bedrijfsauto’s trouwens vrij jong. Dit komt daardoor binnen een kort tijdsbestek veel gereden wordt. Zo een bedrijfsauto ziet er dus nog helemaal gaaf eruit en ziet, los van de motor en aandrijflijn, het interieur, de lak en het plaatwerk zien er allemaal nog piekfijn uit. Het onderhoud is nooit achterwege gelaten omdat geen enkel bedrijf nu met een defecte auto te maken wilt krijgen. Bovendien wordt het onderhoudt altijd uitbesteedt aan gerenommeerde bedrijven die naast het onderhoudt ook gelijk kleine defecten op zullen sporen en repareren.

Zelf of snel bedrijfsauto verkopen?

Zelf een auto verkopen komt in de meeste gevallen financieel wel wat voordeliger uit, maar vergt dat wel voor heel wat geduld en tijd. Bij de verkoop van bedrijfsauto’s is het echter van groot belang dat er snel de nodige ruimte vrijkomt voor een nieuwe auto. Ook heeft een doorsnee bedrijf niet de tijd om steeds belangstellenden te woord te staan en te ontvangen voor het bezichtigen van de auto. Uitbesteden van de verkoop aan een autobedrijf wordt daarom als het beste ervaren omdat zij alle werk uit handen nemen. Naast het fungeren als tussenpersoon bij de verkoop, is het ook mogelijk dat zo een autobedrijf gelijk de bedrijfsauto overneemt.

Een belangrijk punt bij de verkoop van een bedrijfsauto is de BTW die over het verkoopbedrag overgedragen zal moeten worden. Dit dient alleen te gebeuren wanneer de verkoop aan een particulier plaatsvindt. Verkoop aan een bedrijf die er verder gebruik van zal maken kan gewoon plaatsvinden. De BTW moet bij verkoop aan een particulier zeker overgedragen worden en valt het uiteindelijk bedrag dat het bedrijf dus ontvangt lager uit.

Verkopen van een bedrijfsauto is dus snel gedaan vanwege de grote belangstelling voor dit soort van voertuigen. Het wordt daarom ook aangeraden om de auto van de hand te doen wanneer het pas een onderhoudsbeurt heeft gehad en de APK nog geldig is. Veel van deze auto’s worden namelijk nog vele jaren intensief gebruikt. Vergeet in ieder geval niet om de verschuldigde BTW te betalen bij verkoop aan een particulier.

Veel Gestelde Vragen

Hoe komen jullie aan de gegevens?

Wij werken samen met verschillende databronnen zoals het RDW waar wij onze gegevens verzamelen. Hierdoor hebben wij een van Nederlands grootste kenteken databases. Geen kenteken dat wij niet kennen in ons systeem.

Voor welke voertuigen kan ik een check uitvoeren?

Het is heel eenvoudig, ieder voertuig met een Nederlands kenteken kan gecontroleerd worden. Of het nou een scooter is, een camper of een normale personen auto. Voer het kenteken in en krijg direct resultaat.

Of neem contact op

Is het volledig gratis?

Onze basis check is volledig gratis. Zo geven wij bijvoorbeeld de voertuig gegevens gratis, maar bieden onze partners ook betaalde opties aan. Denk hierbij aan de correcte km stand of een schadeverleden. Helaas is deze data niet gratis verkrijgbaar, dus verwijzen wij je door naar onze data partners.

Ik heb nog een vraag

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!