Met de huidige brandstofprijzen is het gebruik van de auto niet goedkoop. Het comfort wat een auto je biedt is echter nauwelijks vervangbaar. Gelukkig zijn er verschillende manieren om geld te besparen! Heb je dit jaar bijvoorbeeld al gekeken of je huidige autoverzekering de goedkoopste is? Mogelijk zijn er inmiddels andere verzekeraars met een vergelijkbare dekking, tegen een lagere premie. Het helpt je maandelijks geld over te houden. Wanneer je veel in de grote steden rijdt, is het daarnaast interessant om vooraf naar een goedkope parkeergarage Rotterdam of bijvoorbeeld Amsterdam te zoeken. De tarieven kunnen per parkeergarage sterk verschillen. 

Tarieven van grote parkeergarages online vindbaar 

Het zoeken naar een goedkope parkeergarage Scheveningen, het centrum van Den Haag of bijvoorbeeld rond winkelcentrum Babylon hoeft niet ingewikkeld te zijn. De tarieven van parkeergarages rond deze populaire plekken in Den Haag of soortgelijke plekken in de andere grote steden vind je eenvoudig online op de websites van aanbieders. Leg de prijzen eens naast elkaar, om te zien waar je het voordeligst parkeert. Soms zit er al snel enkele tientallen eurocenten verschil in de prijs, zeker wanneer je auto er voor meerdere uren geparkeerd staat. 

Tip: verschillende aanbieders tonen bij de prijsinformatie over parkeergarages ook direct welke voorzieningen op de diverse locaties beschikbaar zijn. Denk aan een lift, de mogelijkheid om een elektrische auto op te laden, enzovoorts. 

Kosten besparen door zuinig te rijden 

Niet alleen het vergelijken van verschillende autoverzekeringen en de parkeergarages in steden die je bezoekt helpt om op kosten te besparen. Wist je dat ook het aanpassen van je rijstijl kan helpen om de kosten te drukken? Er zijn verschillende manieren om zuiniger te rijden, waarmee je brandstofverbruik afneemt. Zuinig rijden begint overigens bij het uitvoeren van periodiek onderhoud aan je auto. De banden van je voertuig zouden bijvoorbeeld elke anderhalf à twee maanden opgepompt moeten worden. Met de juiste bandendruk verbruik je in beginsel minder energie. 

Zo helpt het onder meer om zo vroeg mogelijk naar een hogere versnelling op te schakelen tijdens het rijden. Probeer daarbij een constante snelheid aan te houden, waarbij 100 een zuinigere snelheid is dan 130. Wist je dat het verschil in verbruik al snel tussen de 15 en 25 procent ligt bij beide snelheden? De informatie op het dashboard van je auto helpt je te bepalen wanneer je op kunt schakelen. Evenals dat het gebruik van cruise control bijdraagt aan het aanhouden van een constante snelheid.