DAB autoradio

Ben jij opzoek naar de beste DAB autoradio? Wij hebben research gedaan naar de beste prijs kwaliteit verhouding. Bespaar vele euro’s door gebruik te maken van onze vergelijking. Wil je je zelf meer verdiepen in de autoradio’s? Lees dan onze volledige gids om zelf tot een conclusie te komen.

Wil je een DAB autoradio kopen?  Online zijn enorm veel DAB autoradio’s  te vinden, maar hoe zorg jij ervoor dat je de beste optie kiest? Het doen van eigen onderzoek is enorm belangrijk. Daarom hebben wij je een handje geholpen. Op deze pagina kun je direct onze onderzoeksresultaten bekijken. De resultaten zijn verwerkt in een uitgebreid verslag, maar ook in een compacte tabel. 

Ben je in een haast? Ga dan direct naar de vergelijkingstabel om een keuze te maken.  Als je de tijd hebt raden we je aan om de hele koopgids door te nemen zodat jij de beste keuze kunt maken. 

Pioneer DEH-X7800DAB Autoradio 

De Pioneer DEH-X78800DAB komt met een ingebouwde Cd-speler. Heb je geen cd’s in de auto liggen? Dan biedt deze radio je de optie om je smartphone te koppelen aan de radio via Bluetooth. Het heeft MITRAX EZ, dit mixt verschillende liedjes aan elkaar, waardoor je een dj-effect krijgt. Met de DAB+ tuner geniet je van een ruisvrije radiokwaliteit. Wat deze radio uniek maakt zijn de achtergrond kleuren van het scherm en de knoppen, dit kan je ook nog naar eigen smaak instellen. Het heeft ook een USB-optie, waarmee je je mobiele telefoon kan opladen of gewoon muziek kan afspelen via je USB stick.

Het apparaat is een trendsetter voor nieuwe geluidsweergave en aansluitmogelijkheden en tegelijktijd is hij makkelijk in gebruik. Met de ingebouwde autoradio dab+ tuner kunt u genieten van kraakhelder, digitaal geluid en storingsvrije ontvangst. Het heeft een time shiftfunctie waarmee je DAB-uitzendingen kan her beluisteren door het terug te draaien. Je kan Apple en Android apparaten aansluiten op deze radio. De bluetooth biedt de perfecte optie tot handsfree bellen.

 

Voordelen

 • USB-optie
 • voor Apple en Android
 • autoradio dab+tuner

Nadelen

 • geen

Pioneer SPH-DA230DAB Autoradio

Een multimediaspeler met 2-Din 7″ helder touchscreen en 24-bits kleuren met gebruiksvriendelijke smartphone-connectiviteit via een gewone USB-kabel die geschikt is voor Apple CarPlay, Android Auto, DAB/DAB+ Digital Radio, Waze (Via Android Auto of AppRadio Mode +), Bluetooth en een 13-bands grafische EQ. De 2-DIN biedt de optie om via een USB-kabel je Iphone of Android aan te sluiten op de multimediaspeler, je kan dan op een veilige en handige manier uw Apple CarPlay, Android Auto en Waze (Via Android Auto of AppRadio Mode +) kunt bedienen. Hiermee speelt u DAB/DAB+ Digital Radio, audio-/videobestanden af vanaf USB-apparaten.

Het heeft ook Bluetooth optie om muziek af te kunnen spelen. De 13-bands grafische EQ, Auto EQ en time alignment bieden audiofuncties om je geluidsinstellingen in te stellen hoe jij dat wil. Verder heeft het schermverlichting met nagenoeg oneindige kleurencombinaties past u de verlichting van het scherm en de sleutel aan die in uw voertuig aan. Met de DAB+ ingebouwde tuner voor digitale radio kunt u uw favoriete radiozenders in een kraakheldere digitale kwaliteit beluisteren.

 

Voordelen

 • touchscreen
 • USB kabel
 • ingebouwde turner

Nadelen

 • geen

Pioneer MVH-X580 DAB Autoradio

De Pioneer MVH-X580DAB is voorzien van een DAB/DAB+ tuner, en is de volgende generatie Car Stereo met AM/FM, Bluetooth, USB, DAB/DAB+ en Spotify. Het kan worden aangesloten op Apple iOS- en Android-apparaten. Je kan met deze optie oneindig genieten van jouw eigen mix. Deze radio bied je de ultieme kraakheldere, digitale, storingsvrije ontvangst. De timeshift functie zorgt ervoor dat je altijd uitzendingen kan terugdraaien, pauzeren en weer doorspelen. Het heeft de optie om FLAC-bestanden af te lezen en komt met een MOSET-versterker van 4x50watt. Dit zorgt voor het perfecte geluid, ongeacht de bron vanwaar de muziek afkomstig is.

MITRAX geeft de dj-effect door de liederen om te zetten naar een dj-mix. De bluetooth optie vergemakkelijkt het beluisteren van muziek via je mobiele nog verder. Het geeft ook de optie tot handsfree- bellen. De breedband-spraaktechnologie zorgt ervoor dat het geluid van handsfree gesprekken uitstekend is. Met deze radio kan je zelfs twee telefoons tegelijkertijd via bluetooth aansluiten. Zo hou je zakelijk en prive gescheiden of je houdt de telefoon voor gesprekken apart van de telefoon voor muziek (denk aan meerdere personen in de auto).

 

 

Voordelen

 • MOSET versterker
 • handsfree bellen
 • bluetooth

Nadelen

 • geen

Pioneer MVH-S420DAB Autoradio

Deze 1-DIN gecombineerde Bluetooth- en DAB-ontvanger zet nieuwe normen op het gebied van audioprestaties en connectiviteit. Desalniettemin is het heel gemakkelijk te gebruiken en te bedienen. U kunt zelfs twee Bluetooth-telefoons tegelijkertijd verbinden. Met de geïntegreerde DAB/ DAB + tuner kunt u genieten van kristalheldere digitale audio en storingsvrije ontvangst. Nog beter: met de meegeleverde Time Shift-functie kun je live DAB-uitzendingen terugspoelen, pauzeren en hervatten.

Voor smartphonegebruikers verbindt u eenvoudig uw iPhone of Android-smartphone draadloos (via Bluetooth) en kunt u veilig genieten van Spotify (zowel voor gratis als premium Spotify-gebruikers) of de Pioneer Smart Sync-app, die uw smartphone naar een heel nieuw niveau tilt. Vergis u niet, de MVH-S420DAB is een echt high-end autoradiosysteem. Het kan FLAC-bestanden aflezen en is uitgerust met een 13-bands grafische EQ en een ingebouwde MOSFET 50 W x 4 versterker. Met behulp van 1 RCA Pre-out kunt u verbinding maken met andere versterkers, luidsprekers of subwoofers, voor nog meer veelzijdigheid.

 

Voordelen

 • high-end systeem
 • dab/ dab+ tuner
 • bluetooth

Nadelen

 • geen 

Pioneer SPH-DA130DAB Autoradio

De Pioneer SPH-DA130DAB is een verbetering van de SPH-DA120 App radio. Dit multimediatoestel is nu geschikt voor Apple Carplay, Android Auto en Digital radio (DAB+). De 7inch touchscreen is geheel aangepast met een vernieuwde userinterface, die voor overzichtelijker en makkelijke bediening zorgt. De bluetooth optie voor handsfree bellen en audiostreaming is gelaten samen met de aansluiting voor de achteruitrijcamera. Deze Pioneer SPH-DA130DAB is uitgerust met Bluetooth 1.6. Hiermee krijgt u een glasheldere spraak tijdens telefoongesprekken. En kunt u makkelijk uw muziek streamen vanaf uw mobiele telefoon.

De Sound Retriever AIR technologie zorgt ervoor dat dit problemen met geluidkwaliteit verholpen wordt, door de kwaliteit van ontvangen muziek aanzienlijk te verbeteren. De Apple Carplay systeem in deze radio zorgt ervoor dat Apple-gebruikers op een slimme, veilige en geavanceerde manier gebruik kunnen maken van hun Iphone. De CarPlay optie laat gebruikers op een intuïtieve manier bellen, gebruik maken van Maps, luisteren naar muziek en openen van berichten met behulp van SIRI of via de touchscreen. Dit model kan ook FLAC-bestanden afspelen.

 

Voordelen

 • bluetooth
 • touchscreen
 • sound retriever AIR-technologie

Nadelen

 • geen

Meer informatie DAB autoradio 

DAB staat voor Digital Audio Broadcasting en is ontwikkeld in Europa in 1993, het is bedoeld om digitale radio zendingen mogelijk te maken. Dit moet als alternatief dienen voor analoge radiosignalen. Nu denk je wat is een dab radio? Men kan met een dab+ autoradio, digitale radioprogramma’s ontvangen op hun radio. In deze moderne tijd is DAB onmisbaar in een goede autoradio. Voor het aanschaffen van de beste dab radio, geven wij hieronder uitleg over 5 radio’s. Dit artikel geeft meer inzicht in de beste dab autoradio.

De beste autoradio koop je door na te gaan wat jouw persoonlijke preferenties zijn, er zijn autoradio’s in verschillende merken, maten en functies. Het is ook handig om na te gaan of je een dab autoradio test kan doen om na te gaan hoe de radio werkt op jouw auto. Bij het kiezen van een auto radio kan je kiezen uit een enkel DIN en dubbel DIN, het verschil hier zit in de hoogte van de radio. Een enkel Din is meestal lager dan een dubbel Din. Het heeft geen display, terwijl de dubbel Din dat wel heeft. Aan de hand van de ruimte in je dashboard kan je nagaan welke radio het best past bij je auto. De Pioneer DEH-X7800DAB, Pioneer MVH-X580DAB en Pioneer MVH-S420DAB autoradio zijn alle drie enkel DIN. De Pioneer SPH-DA230DAB en Pioneer SPH-DA130DAB zijn dubbel Din.

De dubbel Din kan je aansluiten voor verschillende functies, je kan zo bijvoorbeeld de autoradio op kenteken aansluiten middels een achteruitrij camera. Hiermee kan je bij achteruitrijden op je display obstakels detecteren die je niet kan zien via de achteruitkijkspiegels of zijspiegels. De Pioneer SPH-DA130DAB en Pioneer SPH-DA230DAB Autoradio hebben deze optie wel. Mijn persoonlijke keuze voor beste auto radio gaat uit naar de dubbel Din radio, de display geeft het een cool look en de functie zijn modern en makkelijk bedienbaar. Je kan makkelijk via stuur bediening of je mobiele telefoon je muziek afspelen. De enkel Din doet echter niet eronder, de Pioneer radio’s zijn de beste autoradio 2019.

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Ook interessant

Tablethouder

Ook interessant

Tablethouder

Ook interessant

Tablethouder