Wil je een motor van de hand doen of een onderdeel ervan, maar weet je niet zo goed hoeveel je ervoor moet vragen? Dan kun je een kentekencheck uitvoeren. Elke motor heeft een eigen nummerplaat oftewel een kenteken. Aan de hand hiervan kun je achter nuttige informatie van de motor komen, zoals bijvoorbeeld de waarde motor. Ben je van plan een motor in zijn geheel te verkopen, dan kun je hiervan gebruik maken. Een kentekenrapport kan jouw alle belangrijke gegevens van zo een motor geven. Wil je een motor verkopen, dan kun je ook de dagwaarde motor berekenen met zo een kentekencheck. Een kenteken checken is geheel gratis en je kunt het zo vaak uitvoeren als je wilt.

Catalogusprijs motor

Je vraagt je misschien af of het wel nuttig is om achter achtergrondinformatie van een motor te komen, zoals wat is mijn motor waard bijvoorbeeld. Dit is echter wel een handige hulpmiddel. Je kunt achter het bouwjaar en de model en de cataloguswaarde motor komen. Sommige bedrijven kopen oude modellen op, maar knappen ze weer netjes op. Verder kun je met de kentenkencheck erachter komen of er met de kilometerstand is geknoeid.  Door een kentekencheck te doen kun je dus achter het hele verleden van iemand zijn motor komen, voor je besluit te kopen.

Dagwaarde van een motor

Met een kentekenrapport kun je ook achter de dagwaarde van je motor komen. Stel je voor dat je motor defect is geraakt vanwege een aanrijding. Je wilt het dus van de hand doen en gaat het verkopen. Een defecte motor heeft natuurlijk minder waarde dan een motor die nog in een goede staat verkeerd. Dan kun je een berekening maken van de waarde van jouw motor. Het is belangrijk om te weten wat de dagwaarde is van de motor, als het gaat om het afsluiten van een verzekering of de verkoop van de motor. Als je de motor gaat verkopen is het handig dat je weet hoeveel je er ongeveer voor kunt krijgen. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om een verkoopprijs vast te stellen. Wat een motor waard is, hangt samen met de dagwaarde van de motor, de staat van de motor, het bouwjaar, het merk en type en het gereden aantal kilometers.

De dagwaarde van een motor is dus het eenvoudigst en snelst te bepalen door middel van een kenteken. Diverse websites, zoals Motordagwaarde.nl  bieden deze waardebepaling aan. De dagwaarde motor berekenen is gemakkelijk te doen aan de hand van een aantal gegevens over de motor, hoef je alleen het kenteken en de kilometerstand in te vullen. Van daaruit kun je dus een indicatie krijgen over de verkoopprijs. Ook kan je hier de cataloguswaarde motor opzoeken.