Voer een Nederlands Kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL

Grijs kenteken checken

Grijs kenteken

Wie bij het horen van dit woord op zoek zal gaan naar een grijs gekleurde kentekenplaat zal wel van een koude kermis thuis komen. Met een auto met grijs kenteken wordt het verschil aangegeven in het nummer welke op de (gewoon gele) plaat af te lezen is. Afhankelijk van het voertuig zal er een B of V voor de getallen staan. Omdat deze categorie voertuigen ook technisch anders in elkaar zitten, zijn er ook andere voorwaarden aan verbonden aangaande verzekeringen en belastingen. maar wat is grijs kenteken nou precies? We zullen het je in onderstaand artikel uitleggen.

 

Voorwaarden grijs kenteken

Logisch, want het voertuig wordt niet ingezet voor privé doeleinden, maar worden er economische activiteiten mee ontplooid. Het belastingvoordeel kan je dus zien als een stimulans naar ondernemers toe, maar worden ze ook hiermee wat gecompenseerd voor hun andere bedrijfsactiviteiten waarvoor ze ook belasting moeten betalen. Er zijn echter wel heel strenge voorwaarden aan verbonden en wordt er strikt erop toegezien dat het voertuig met grijskenteken uitsluitend zal worden gebruikt voor het ontplooien van bedrijfsactiviteiten. Zo is er een beperking over het aantal zitplaatsen dat in een vrachtbusje aanwezig mag zijn (maar 1 extra zit rij) en dient de laadvloer ook helemaal gelijk te zijn. Het belastingvoordeel is alleen van kracht wanneer de eigenaar natuurlijk ook als ondernemer geregistreerd staat en BTW plichtig is.

Grijs kenteken auto aanschaffen

Niet alleen betaal je voor een grijs kenteken auto minder aan wegenbelasting, maar ook het BPM bedrag dat bij de aanschaf van een nieuwe auto betaalt dient te worden komt te vervallen. Het is daarom soms ook voordeliger om de bedrijfsauto importeren in Duitsland bijvoorbeeld, omdat ook dan het BPM niet betaald hoeft te worden.

Een auto grijs kenteken biedt dus zeker wel voordelen, maar zijn die uitsluitend het geval wanneer de auto op grijs kenteken daadwerkelijk gebruikt wordt voor bedrijfsactiviteiten.

Veel Gestelde Vragen

Hoe komen jullie aan de gegevens?

Wij werken samen met verschillende databronnen zoals het RDW waar wij onze gegevens verzamelen. Hierdoor hebben wij een van Nederlands grootste kenteken databases. Geen kenteken dat wij niet kennen in ons systeem.

Voor welke voertuigen kan ik een check uitvoeren?

Het is heel eenvoudig, ieder voertuig met een Nederlands kenteken kan gecontroleerd worden. Of het nou een scooter is, een camper of een normale personen auto. Voer het kenteken in en krijg direct resultaat.

Of neem contact op

Is het volledig gratis?

Onze basis check is volledig gratis. Zo geven wij bijvoorbeeld de voertuig gegevens gratis, maar bieden onze partners ook betaalde opties aan. Denk hierbij aan de correcte km stand of een schadeverleden. Helaas is deze data niet gratis verkrijgbaar, dus verwijzen wij je door naar onze data partners.

Ik heb nog een vraag

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!