Voer een Nederlands Kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL

Kapotte auto verkopen

Wat is mijn kapotte auto waard?

Bij de verkoop van een auto is het eerste waar men naar kijkt de prijs, maar ook de staat waarin de auto zich verkeert. Nu wordt er altijd gevraagd naar de staat waarin zo een auto zich bevindt en is het wel moeilijk om te zeggen dat het om een kapotte auto gaat. Toch hoeft dat geen probleem te vormen omdat er voor elke auto, dus ook een kapotte, een koper te vinden is.

Wat is precies kapot aan de auto?

De ene kapotte auto is de andere niet en is het goed om te weten wat de auto nou precies mankeert. Bij het verkopen zal die vraag zeker gesteld worden en is het altijd wel prettig wanneer je een gedetailleerde beschrijving zal kunnen geven over de aanwezige mankementen. Dat kan je alleen doen wanneer de auto eerst naar een garage is geweest waar men een complete controle op de auto heeft uitgevoerd. Is het de motor of juist de versnellingsbak? Laat alles op papier vastleggen en natuurlijk ook de bijhorende kosten voor reparatie. Waar de reparatie bij een garage misschien aan de hoge kant op mag lopen, is het vaak veel goedkoper uit te voeren door een amateur monteur die alles gewoon thuis in de garage kan klaarspelen.

Een kapotte auto kan dus nog lang mee gaan

Bij het verkopen van een kapotte auto is het dus niet zo dat die op de sloop terecht komt, maar kan de auto nog altijd worden gerepareerd. Met zo een lijst van alle mankementen en de reparatiekosten op zak, kan je een scherpe prijs samenstellen. Dat is altijd een probleem omdat ver daarvoor geen vaste berekeningsmethoden zijn. Zo kan de dagwaarde altijd worden berekend met behulp van het kenteken, maar gaat men daarbij uit van een auto zonder mankementen. Je kunt met de dagwaarde echter aan de slag door de reparatiekosten ervan af te trekken. Het berekend bedrag kan als uitgangspunt gebruikt worden voor het bepalen van de vraagprijs. Die zal flink aan verandering onderhevig kunnen zijn wanneer er eenmaal aan het onderhandelen wordt geslagen. Daar moet je dan wel op voorbereidt zijn. Dat betekent dat je dus alle benodigd papierwerk in orde moet hebben en ervoor moet zorgen dat je daadwerkelijk aan kunt tonen wat de mankementen en reparatiekosten zijn.

Een belangstellende voor een kapotte auto komt alleen langs wanneer hij er brood in ziet en zijn het altijd personen of zelfs bedrijven die de auto weer goedkoop kunnen repareren om het vervolgens door te verkopen. Vergis je je ook niet in de belangstelling die er vanuit het buitenland is voor dit soort van auto’s. Verkopen zal je de kapotte auto dus zeker wel en ligt de uitdaging in het verkrijgen van een goede prijs. Handig is het soms om bepaalde kleine mankementen waar je niet veel geld aan kwijt zal zijn, toch te laten repareren. Dit komt het imago van de auto zeker ten goede en krijg je er gegarandeerd een hogere prijs voor.

Veel Gestelde Vragen

Hoe komen jullie aan de gegevens?

Wij werken samen met verschillende databronnen zoals het RDW waar wij onze gegevens verzamelen. Hierdoor hebben wij een van Nederlands grootste kenteken databases. Geen kenteken dat wij niet kennen in ons systeem.

Voor welke voertuigen kan ik een check uitvoeren?

Het is heel eenvoudig, ieder voertuig met een Nederlands kenteken kan gecontroleerd worden. Of het nou een scooter is, een camper of een normale personen auto. Voer het kenteken in en krijg direct resultaat.

Of neem contact op

Is het volledig gratis?

Onze basis check is volledig gratis. Zo geven wij bijvoorbeeld de voertuig gegevens gratis, maar bieden onze partners ook betaalde opties aan. Denk hierbij aan de correcte km stand of een schadeverleden. Helaas is deze data niet gratis verkrijgbaar, dus verwijzen wij je door naar onze data partners.

Ik heb nog een vraag

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!