Voer een Nederlands Kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL

Kenteken bewijs verloren?

Kentekenbewijs kwijt

Het kentekenbewijs van een auto is heel belangrijk omdat het aangeeft wie de rechtmatige eigenaar is van de auto. Het kan echter gebeuren dat je het bewijs kwijtraakt of dat het door een beschadiging niet meer volledig is. Omdat het verboden is om aan het verkeer deel te nemen zonder een kentekenbewijs is het heel belangrijk om direct een andere aan te vragen. Dat kan gelukkig heel eenvoudig door die gewoon online aan te vragen. Je hoeft dus niet uit huis en het risico lopen een bekeuring te krijgen door met een auto rond te rijden zonder kentekenbewijs.

Nieuw Kentekenbewijs aanvragen online

Voor de aanvraag van een vervangend kentekenbewijs dien je alle relevante informatie in te vullen. Je kunt ook de optie kiezen om wanneer je alleen de tenaamstellingscode kwijt bent hier een losse aanvraag voor te doen. Heel belangrijk bij het kentekenbewijs aanvragen is het geregistreerd adres van de eigenaar bij de gemeente. Die dient overeen te komen met de ingevoerde gegevens en is het ook altijd heel belangrijk adreswijzigingen altijd door te geven aan het RDW.

 

RDW kentekenbewijs aanvragen

Net als gebruikelijk is bij de aanvraag van een nieuw kentekenbewijs wordt ook voor een vervangend bewijs de tenaamstellingscode en het kentekenbewijs via de post verstuurd. De nieuwe code dient als vervanging van de oude en kun je die dus gewoon vernietigen. Dit geldt trouwens ook wanneer een kentekencard kwijt of beschadigd is. Zo worden misverstanden voorkomen door bij controle een verkeerd bewijs of code te overhandigen.

Indien je dus het kentekenbewijs kwijt bent is het gelukkig mogelijk die gewoon online aan te vragen en vervolgens via de post het vervangend kentekenbewijs of tenaamstellingscode te ontvangen. Let er wel op dat er kosten verbonden zijn als de je autopapieren kwijt bent.

Veel Gestelde Vragen

Hoe komen jullie aan de gegevens?

Wij werken samen met verschillende databronnen zoals het RDW waar wij onze gegevens verzamelen. Hierdoor hebben wij een van Nederlands grootste kenteken databases. Geen kenteken dat wij niet kennen in ons systeem.

Voor welke voertuigen kan ik een check uitvoeren?

Het is heel eenvoudig, ieder voertuig met een Nederlands kenteken kan gecontroleerd worden. Of het nou een scooter is, een camper of een normale personen auto. Voer het kenteken in en krijg direct resultaat.

Of neem contact op

Is het volledig gratis?

Onze basis check is volledig gratis. Zo geven wij bijvoorbeeld de voertuig gegevens gratis, maar bieden onze partners ook betaalde opties aan. Denk hierbij aan de correcte km stand of een schadeverleden. Helaas is deze data niet gratis verkrijgbaar, dus verwijzen wij je door naar onze data partners.

Ik heb nog een vraag

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!