Kenteken Check Motor

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Dagwaarde motor

kenteken check motor

Overweeg je om een tweedehands motor te gaan kopen bij een particulier of dealer? Dan is het slim om een motor kenteken check te doen voordat je tot aankoop overgaat. Op deze manier kun je veel interessante informatie inzien over de huidige staat en de geschiedenis van de motor die je op het oog hebt. Een kenteken check motor kun je in een paar seconden online laten doen. Je kunt hiervoor terecht op verschillende websites. De kenteken check van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (de RDW) is de meest betrouwbare check. De gegevens uit deze check kunnen soms ook via andere websites worden opgevraagd. Dit zal dan altijd staan aangegeven. Een motor kenteken is hetzelfde als bij een auto, je kan daarom eenvoudig een kenteken check motor uitvoeren online.

Kenteken check motor RDW

Consumenten en bedrijven kunnen op de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer een kenteken check uitvoeren voor verschillende motorvoertuigen, zoals auto’s, motoren en scooters. Na het invoeren van het kenteken worden de gegevens die bekend zijn bij de RDW direct opgehaald uit het register en online getoond. De gegevens zijn altijd actueel. De RDW check houdt namelijk alle wijzigingen ten aanzien van kentekens bij en voert deze meteen door.

Hoe werkt de kentekencheck motor?

Het is heel eenvoudig om een kenteken check motor uit te voeren. Je hoeft enkel het kenteken in te voeren van de motor die jij op het oog hebt hierboven. Na het invoeren kun je meteen een aantal korte rapporten inzien. Er is een basisrapport, een motor & milieurapport, een technisch rapport en een fiscaal rapport. De rapporten staan naast elkaar in verschillende tabbladen. Een van de belangrijkste dingen die je in het basisrapport kunt vinden, kun je zien onder ‘Status van het voertuig’. Hier staat namelijk vermeld of het voertuig gestolen is. Een gestolen voertuig moet je niet kopen. Onder de tab motor & milieu vind je bijvoorbeeld informatie over de cilinderinhoud en het aantal cilinders. Naast de gewone basisgegevens kan je ook extra gegevens opvragen zoals het schadeverleden en kilometerstand. Hiermee ontdek je echt of het een goede deal is.

Leaseauto.net in het nieuws

Motor verkopen

Wil je zelf een motor verkopen? Dan zijn er ook kenteken checks beschikbaar die je helpen om de dagwaarde van je motor te bepalen. Dit is wel zo handig om te achterhalen wat een eerlijke vraagprijs voor je motor is. Als je een idee hebt van wat je voor je motor zou willen krijgen, dan kun je deze op verschillende manieren te koop aanbieden. Je kunt deze bijvoorbeeld verkopen aan een dealer of hem inruilen voor een nieuwe motor. Een dealer of garage zal echter waarschijnlijk wel proberen om de inruilwaarde zo laag mogelijk te houden om zo meer winst te maken op de doorverkoop van je voertuig. Je kunt je motor ook online proberen te verkopen. Op die manier houd je er waarschijnlijk meer aan over.

Andere voertuigen checken

Ook als je overweegt om een tweedehandsauto te kopen, dan is het absoluut aan te raden om een kenteken check te doen. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen voor de aankoop van een occasion een check doen is om de kilometerstand te controleren. Het komt regelmatig voor de particulieren en zelfs garages de kilometerteller terugdraaien, zodat het lijkt alsof een auto minder kilometers heeft gereden dan daadwerkelijk het geval is. Op deze manier kan een hogere prijs voor het voertuig worden gerekend. Om een miskoop te voorkomen check je dus altijd of de kilometerstand overeenkomt met de stand die bekend is bij de RWD.

Andere handige motor informatie

Via de kenteken check kun je naast de kilometerstand ook de geschatte dagwaarde van een auto opvragen. Ook de APK status en schaderapporten zijn beschikbaar. Op deze manier krijg je een compleet plaatje van de auto die je wilt gaan kopen. Met deze informatie kun je inschatten of de vraagprijs redelijk is en je kunt ook controleren of een auto niet is gestolen.