Auto antenne

Ben jij opzoek naar de beste auto antenne? Wij hebben research gedaan naar de beste prijs kwaliteit verhouding. Bespaar vele euro’s door gebruik te maken van onze vergelijking. Wil je je zelf meer verdiepen in de auto antenne’s? Lees dan onze volledige gids om zelf tot een conclusie te komen.

Wil je een auto antenne kopen?  Online zijn enorm veel auto antenne’s  te vinden, maar hoe zorg jij ervoor dat je de beste optie kiest? Het doen van eigen onderzoek is enorm belangrijk. Daarom hebben wij je een handje geholpen. Op deze pagina kun je direct onze onderzoeksresultaten bekijken. De resultaten zijn verwerkt in een uitgebreid verslag, maar ook in een compacte tabel. 

Ben je in een haast? Ga dan direct naar de vergelijkingstabel om een keuze te maken.  Als je de tijd hebt raden we je aan om de hele koopgids door te nemen zodat jij de beste keuze kunt maken. 

Pioneer CA-AN-DAB.001 Autoradioantenne DAB+

Deze radio antenne auto is voor digitale ontvangst, het werkt met de DAB systeem (Digital Audio Broadcasting). Een antenne voor de digitale ontvangst brengt veel voordelen met zich mee. Het geluid is voortaan altijd zuiver en helder. Geen geruis en gekraak. Via DAB+ luister je naar talloze landelijke en regionale publieke en commerciële radiostations. Dit geldt natuurlijk ook voor je favoriete radiostations die je al kent van FM. En omdat er bij digitale radio veel meer ruimte beschikbaar is op de ether, heb je toegang tot allerlei extra zenders.

Een DAB+ antenne en radio haalt automatisch alle DAB+ radiostations binnen die hij in jouw omgeving kan ontvangen. Geen lastig zoekwerk meer naar de juiste radiofrequentie, maar een handige functie die op alfabetische volgorde naar de naam van een radiostation zoekt. DAB+ is eigenlijk de digitale opvolger van FM-radio. Beide radiosignalen ontvang je gratis in de ether, maar het verschil is dus dat DAB+ een digitaal signaal is en FM analoog. Het grote voordeel van heen digitale signaal boven dat van een analoog signaal is dat de ontvangt altijd zuiver is. Geen gekraak en geruis meer dus. Het komt met de volgende specificaties, impedantie 50/75 ohm Typ, frequentiebereik Band III 170-240MHz, L-Band 1452 – 1492MHz. Voedingsspanning DC 5V/ DC 12V van de tuner. Kabel RG174 met power wire en connector SMA plug.

 

 

Voordelen

 • werkt met DAB systeem
 • geen geruis/gekraak
 • kabel RG174

Nadelen

 • geen 

Pioneer DAB-antenne CA-AN-DAB.001 

De originele Pioneer DAB-antenne CA-AN-DAB.001 biedt een uitstekende oplossing bij een slecht radio-ontvangst in je auto. De DAB-antenne wordt aan de binnenkant van de autoruit aangebracht, en u kunt oneindig genieten van heerlijk muziek en of uw favorite praat programma volgen onderweg. De DAB-antenne is uiterst geschikt voor AVIC-F950DAB van Pioneer met DAB, en verder ook voor alle andere Pioneer DAB-autoradio’s. Elke DAB-antenne moet aagesloten worden op massa, wat mogelijk wordt gemaakt met een bijgeleverd kabeltje.

Mocht het niet mogelijk zijn om een koppeling met massa of aarde te maken, zal het DAB-ontvangst slecht zijn. Kies dan voor een andere alternatieve antenne, zoals een ANT600 antenne. Dit is de enige antenne die zonder een aansluiting met massa werkt. Deze antenne is zeer krachtig en kan achter makkelijk weggewerkt worden achter de kunststof in de auto.

 

Voordelen

 • krachtige antenne
 • makkelijk bevestige worden
 • geschikt voor Pioneed DAB radio’s

Nadelen

 • geen 

Haverco Haaienvin antenne

Een Shark-antenne is een compacte, korte auto antenne die op het dak of in het deksel van de kofferruimte wordt gemonteerd. Ze hebben een gunstige aerodynamische vorm en zijn carwash vriendelijk. Deze vorm van de antenne doet denken aan de rugvin van een haai. De naam is dus afgeleid van de karakteristieke vorm.

De Haverco zijn glanzende zwarte korte antenne auto met plakstrip. De installatie is eenvoudig. Gewoon de oude antenne losschroeven, de haaienvin antenne aansluiten en plakken op het dak. Het is niet geschikt voor autodaken met te veel bolling maar heel makkelijk monteerbaar op relatief platte autodaken. De Haaienvin heeft aan de onderkant een lichte holling. Dit is een werkende antenne met ontvangst. Zolang je geen dummy koopt is haaienvin antenne onverminderd goed. Verder krijgt je auto meteen een snellere, meer aerodynamische uitstraling. En zeker wanneer je ook nog eens een spoiler bovenop de haaienvin plaatst. Die laatste is alleen in dummy variant te vinden. De spoiler is ook niet bevorderlijk voor het geluid uit je radio.

De dummy varianten zijn dus geen een antenne en doen niet wat antennes behoren te doen, namelijk voor ontvangst zorgen en pronken slechts met hun uiterlijk. Niets mis mee en een ieder wil natuurlijk een sportief uiterlijk. Er zijn zelfs dummy’s met een extra optie namelijk een lichtje in de top van de vin. Dat lichtje verandert in zeven verschillende kleuren en heeft zogenaamd een navigatiefunctie. Maar of zo’n navigatielichtje ook wettelijk is toegestaan? We vragen het ons af.

 

Voordelen

 • korte antenne
 • aerodynamische vorm
 • carwash vriendelijk

Nadelen

 • geen 

Carpoint antenne

De carpoint antenne autoradio vervangingsmast. De antenne van je auto zit aan de buitenkant. Daarom heeft deze antenne flink wat te verduren. Wanneer de antennespriet van een 16V antenne niet meer optimaal functioneert kun je nu een handige antenne vervangingsmast van Carpoint aanschaffen. Deze antenne is flexibel, zwarte, en bestaat uit één deel. Hiermee kun je de 16V antenne toch optimaal blijven gebruiken. De antenne wordt geleverd met twee schroefbusjes, waardoor de antenne op alle auto’s met een M5 of M6 schroefverbinding te monteren is. Het komt met de volgende specificaties, het is gemaakt van kunststof, is in de kleur zwart en is 41cm lang.

 

 

Voordelen

 • flexibel
 • met 2 schroefbusjes
 • van kunststof

Nadelen

 • geen 

Radio antenne versterker

Slechte radio-ontvangst in de auto? Wel een antenne maar die presteert niet goed? Dan is deze antenne versterker wellicht een uitkomst. De antenne versterker biedt hier de oplossing. Deze versterker versterkt de radiosignalen, waardoor de radiozenders zonder enige ruis duidelijker over komen. Het voorkomt dus minder last van ruis. De antenne versterker is heel eenvoudig aan te brengen en binnen enkele minuten aan te sluiten aan de achterkant van de radio. Eerst haal je de originele antennekabel haal je uit je autoradio en die stop je in de antenne versterker. De antenne versterker heeft ook een kabel die weer in je radio aansluit. Dit apparaatje ontvangt FM-radio.

 

Voordelen

 • makkelijk te bevestigen
 • ontvangt FM-radio
 • versterkt radio ontvangst

Nadelen

 • geen 

Meer informatie radio antenne

Een antenne is simpelweg een elektrisch geleidend object dat kan ontvangen en zenden. Een autoantenne is een antenne voor de auto, voor het vangen van radioafzenders. Er zijn verschillende soorten auto antennes, zoals de elektrische auto antenne, antennestaaf, telescoopantenne, starre lange antenne, shark-antenne, boemerang-antennes, binnen antenne en SAT-antenne. Een goede auto antenne zorgt ervoor dat je kraakheldere verbinding hebt. Wil je een auto antenne kopen, dan zijn er verschillende merken en maten op de markt waaruit je kan kiezen. Voor de beste autoradio antenne kan je verder lezen in deze koopgids voor 5 opties.

Waarop let je bij het kopen van een autoradio antenne, het belangrijkste is om te weten of je een DAB of FM-radio hebt. De beste auto antenne, geeft een kraakheldere ontvangst en hoef je niet zoveel te twieken aan je radio voor bereik. Het is aan te raden om ook een beste auto antenne test te doen. Als je een DAB-radio hebt en de ontvangst is slecht, dan is de Pioneer DAB-Antenne aan te bevelen, dit wordt zelfs aan de binnenkant van de auto gemonteerd en hoeft dus niet in weer en wind. Als je radioantenne versleten is dan kan je opteren om de Vervangingsmast te gebruiken als dat werkt voor jou. Als dat nier werkt dan kan je de Haaienvin antenne proberen, let wel dat je geen dummy koopt. Als je een FM-radio hebt met antenne op je camper en deze geeft geen goeie ontvangstkwaliteit, dan kan je de radioantenne versterker proberen. Het komt vaak voor dat de ontvangst kwaliteit van camper radio’s slecht is, de versterker biedt een verlichting hieraan.

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Ook interessant

Tablethouder

Ook interessant

Tablethouder

Ook interessant

Tablethouder