Auto verkopen particulier

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Taxatiewaarde auto

Het verkopen van je auto via particuliere kanalen kan financieel voordeliger zijn dan het verkopen via een autodealer. Op deze manier heb je meer zeggenschap over de prijsstelling en onderhandelingen, wat uiteindelijk kan leiden tot een winstgevendere verkoop

In deze handleiding gaan we dieper in op hoe je dit proces effectief kunt aanpakken, waarbij we speciale aandacht besteden aan de diensten van ANWB.

ANWB auto verkopen

De ANWB biedt een complete dienstverlening voor de verkoop van voertuigen, met name auto’s. Ze streven ernaar om het proces voor autobezitters gemakkelijker te maken door middel van een aanpak die gericht is op gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Dit is een fantastische route om je auto snel te verkopen!

ANWB 5 stappenplan voor auto verkopen

1. Een verkoopkanaal kiezen

Je kunt ervoor kiezen om jouw auto zelf te verkopen, in te ruilen bij een dealer of gebruik te maken van de ANWB Verkoopservice, een handige online dienst om jouw auto te verkopen.

2. De verkoopprijs bepalen

Het is van groot belang om de waarde van je auto te kennen voordat je deze te koop aanbiedt. De ANWB kan je helpen bij het schatten van deze waarde, waarbij rekening wordt gehouden met verschillende factoren.

3. Voorbereidingen voor bezichtiging en proefrit

Nadat de auto te koop is gezet, is het essentieel om goed om te gaan met potentiële kopers en proefritten voor te bereiden. De ANWB kan je begeleiden bij deze stappen en je informeren over de verantwoordelijkheden van de verkoper.

4. Afsluiten van de verkoop

Nadat de koper en verkoper het eens zijn geworden over de prijs en voorwaarden, is het volgende wat moet gebeuren het officieel vastleggen van de overeenkomst met een koopovereenkomst.

5. Overdracht van eigendom

De laatste fase omvat de formele overdracht van eigendom. Hierbij worden de financiële transactie afgehandeld en wordt ervoor gezorgd dat alle vereiste documentatie volledig is ingevuld.

ANWB Verkoopservice: Een vereenvoudigde verkoopervaring

Wat deze service onderscheidt, is de gegarandeerde prijs die je voor je auto krijgt. Hierdoor hoef je niet in onzekerheid te zitten en wordt het hele verkoopproces veel minder stressvol. Het werkt op de volgende manier:

Prijsaanvraag 

Je kunt eenvoudig een prijs voor je auto aanvragen via de ANWB Verkoopservice. Je moet details opgeven zoals:

 • Het kenteken van de auto
 • De kilometerstand
 • Extra functies
 • Foto’s van specifieke hoeken, inclusief eventuele schade.

Gegarandeerde prijs

Binnen een dag ontvang je een gegarandeerd prijsvoorstel voor je auto, dat vijf dagen geldig is. Dit bod is gebaseerd op een schatting van de veilingwaarde van je auto, die ook wordt aangegeven door de ANWB Koerslijst.

Gemak

De service is ontworpen om alle aspecten van de verkoop af te handelen, zodat de verkoper zich geen zorgen hoeft te maken. Dit omvat het afhandelen van onderhandelingen en papierwerk.

Leaseauto.net in het nieuws

Tweedehands auto online verkopen: wat heb je nodig?

Als je zelf je auto of tweedehands auto wilt verkopen zijn er ook andere manieren om dit te doen. 

Online adverteren

Platforms zoals Google Vehicle Ads, Facebook en Instagram zijn effectieve manieren om je auto onder de aandacht te brengen en een groot publiek te bereiken.

Klantbeoordelingen

Positieve recensies op platforms zoals Yelp, Google, en sociale netwerken vergroten je geloofwaardigheid. 

Goede zichtbaarheid in de zoekresultaten van Google (SERP)

Streef naar hoge posities in de zoekresultaten van Google met behulp van doelgerichte Google Ads-strategieën, waaronder:

 • Het structureren van je account
 • Relevante zoekwoorden
 • Effectieve budgetverdeling

Betrek online leads

Maak gebruik van geavanceerde berichtenplatforms voor directe communicatie en persoonlijke klantenservice.

Geïntegreerde marketing

Zorg voor consistente marketingboodschappen via zowel online als offline kanalen. Benadruk het gemak van onlineaankopen in je advertenties en landingspagina’s, gebruik klantbeoordelingen om je reputatie op te bouwen.

Gerichte campagnes

Pas marketingcampagnes aan op basis van de voorkeuren van jouw doelgroep en richt je op relevante kenmerken en voordelen die hen aanspreken.

Onderhandelen en verkopen

Volg deze stappen wanneer je onderhandelt en de verkoop van je auto afrondt:

 1. Slimme financiering: Als je van plan bent om een andere auto te kopen, is het belangrijk om de rentetarieven en voorwaarden van verschillende kredietverstrekkers te vergelijken, zodat je er zeker van kunt zijn dat het binnen jouw budget past.
 2. Inruilstrategie: Voordat je overweegt om je auto in te ruilen, is het verstandig om onafhankelijk onderzoek te doen naar de marktwaarde ervan.
 3. Juridische en financiële voorbereiding: Zorg ervoor dat alle benodigde juridische documenten, zoals het eigendomsbewijs van het voertuig, klaarliggen en kies veilige betalingsmethoden.
 4. Onderhandelingstechnieken: Creëer een gevoel van urgentie en wees flexibel, maar blijf wel binnen jouw prijsrange tijdens de onderhandelingen.

Conclusie auto verkopen particulier

Het beheersen van het proces van het verkopen van een auto in de particuliere sector omvat essentiële stappen zoals het voorbereiden van de auto, strategische prijsbepaling en veilige onderhandelingen

Deze handleiding is ontworpen om je meer vertrouwen te geven bij het effectief beheren van een particuliere verkoop, waarbij de focus ligt op de voordelen van persoonlijke controle en de mogelijkheid om hogere winsten te behalen.