Total-loss Auto verkopen

Vraag vrijblijvend bod op

✔ Binnen 24 uur prijs binnen
✔ Geheel vrijblijvend
✔ Snel en veilig

Gratis auto verkopen

Krijg snel een bod binnen

Wat is mijn total loss auto waard?

Wie zijn auto tegenwoordig kwijt wil, kan dat soms al binnen een dag doen. De mogelijkheden zijn talrijk en komt de belangstelling niet alleen van opkopende bedrijven, maar ook particulieren. Die kunnen trouwens ook uit het buitenland afkomstig zijn. Daar is er namelijk een grote vraag naar omdat Nederlandse auto’s over het algemeen goed onderhouden zijn en altijd van waarde zijn, ook wanneer het gaat om een total-loss voertuig.

Wat is er allemaal met de auto aan de hand

Een auto die als total-loss is verklaard kan er soms nog redelijk onbeschadigd eruitzien. Naast het technisch aspect van het total-loss verklaren van de auto, speelt er ook nog een onlosmakelijk economische aspect een vaak een doorslaggevende rol. De reparatiekosten moeten de waarde van de auto namelijk niet overstijgen en is er een zekere verhouding waar er mee rekening gehouden moet worden. Het komt soms voordeliger uitkomen door de auto te verkopen en met het verkoopbedrag, aangevuld met de som die je kwijt zou zijn aan de reparatie, een andere auto aan te schaffen. Technisch gezien kan zo een total-loss auto dus nog prima gerepareerd worden, maar ligt het besluit dus geheel op economisch vlak.

Aan klanten dus geen gebrek

Je hoeft er dus niet voor te vrezen dat de auto niet verkocht zal kunnen worden, ook niet wanneer de auto inderdaad technisch total-loss is verklaard. Zo een auto zit nog altijd boordevol bruikbare onderdelen en zijn die nog veel waard op de onderdelenmarkt. Er is dus zeker wel brood te verdienen aan zo een total-loss auto en moet je bij het verkopen ervoor zorgen dat je er wel een goede prijs voor zal krijgen. Dat betekent dat je wel op de hoogte moet zijn van de bruikbare delen in de auto omdat die nu eenmaal de waarde gaan bepalen. Het best kan je deze stap overlaten aan een taxateur. Daar hoef je niet zelf voor te betalen wanneer je in zee gaat met een opkoper. Die hebben er ook baat bij omdat zij nu eenmaal niet te veel willen betalen voor de auto, maar kan je het slim aanpakken door de taxatiewaarde ook te gebruiken bij het onderhandelen.

Zoek wat meer rond voor een particuliere koper

Die zijn er ook genoeg te vinden, maar pak je er zo eentje wanneer je de juiste methode gebruikt. Veel adverteren is de beste aanpak en plaats je een advertentie op de vele verkoopsites die er te vinden zijn op het internet. Een andere effectieve methode om de verkoop snel gedaan te krijgen, is door gebruik te maken van Social Media. Vraag ook eens rond bij jouw vrienden of familie. De laatste stap als verkoper is om te letten dat het overschrijven correct plaatsvindt en je het vrijwaringsbewijs wel in handen krijgt. Zo een total loss auto kan anders weer op straat verschijnen en draag jij er de verantwoordelijkheid nog voor.

50% van de auto’s in Nederland hebben een schadeverleden

Total loss auto verkopen
4.5 (90.24%) 41 votes