Total Loss Auto Verkopen

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Schadeverleden auto

Wat is mijn total loss auto waard?

Wie zijn auto tegenwoordig kwijt wil, kan dat soms al binnen een dag doen. De mogelijkheden voor een auto verkopen zijn talrijk en komt de belangstelling niet alleen van opkopende bedrijven, maar ook particulieren. Dit kunnen ook buitenlandse autokopers zijn. Daar is er namelijk een grote vraag naar omdat Nederlandse auto’s over het algemeen goed onderhouden zijn en altijd van waarde zijn, ook wanneer het gaat om een total-loss voertuig.

Wanneer is een auto total loss

Een auto die als total-loss is verklaard kan er soms nog redelijk onbeschadigd eruitzien. Toch kan je dan via een kentekencheck zien wat de mate van schade is. Niet elke auto met schade of afgekeurde auto is direct total loss. Naast het technisch aspect van het total-loss verklaren van de auto, speelt er ook nog een onlosmakelijk economische aspect een vaak een doorslaggevende rol en kan de auto economisch total loss zijn. De reparatiekosten moeten de waarde van de total loss auto namelijk niet overstijgen en is er een zekere verhouding waar er mee rekening gehouden moet worden. Het komt soms voordeliger uitkomen door de auto te verkopen en met het verkoopbedrag, aangevuld met de som die je kwijt zou zijn aan de reparatie, een andere auto aan te schaffen. Technisch gezien kan zo een total-loss auto dus nog prima gerepareerd worden, maar ligt het besluit dus geheel op economisch vlak.

Total loss auto verkopen

Je hoeft er dus niet voor te vrezen dat de auto niet verkocht zal kunnen worden, ook niet wanneer de auto inderdaad technisch total-loss is verklaard. Zo een auto zit nog altijd boordevol bruikbare onderdelen en zijn die nog veel waard op de onderdelenmarkt. Er is dus zeker wel brood te verdienen aan zo een total-loss auto en moet je bij het verkopen ervoor zorgen dat je er wel een goede prijs voor zal krijgen.

Leaseauto.net in het nieuws

Dat betekent dat je wel op de hoogte moet zijn van de bruikbare delen in de auto omdat die nu eenmaal de waarde gaan bepalen. Het best kan je deze stap overlaten aan een taxateur. Daar hoef je niet zelf voor te betalen wanneer je in zee gaat met een opkoper. Die hebben er ook baat bij omdat zij nu eenmaal niet te veel willen betalen voor de auto, maar kan je het slim aanpakken door de taxatiewaarde ook te gebruiken bij het onderhandelen.

Zoek wat meer rond voor een particuliere koper

Die zijn er ook genoeg te vinden, maar pak je er zo eentje wanneer je de juiste methode gebruikt. Veel adverteren is de beste aanpak en plaats je een advertentie op de vele verkoopsites die er te vinden zijn op het internet. Een andere effectieve methode om de verkoop snel gedaan te krijgen, is door gebruik te maken van Social Media. Vraag ook eens rond bij jouw vrienden of familie. De laatste stap als verkoper is om te letten dat het overschrijven correct plaatsvindt en je het vrijwaringsbewijs wel in handen krijgt. Zo een total loss auto kan anders weer op straat verschijnen en draag jij er de verantwoordelijkheid nog voor.

Total loss auto snel verkopen online?

De hoeveelheid die je beschikbaar hebt om de auto te kunnen verkopen is van grote invloed op de verkoopoptie waar je voor zult kiezen. De snelste manier om de auto kwijt te raken (soms wel binnen 24 uur) is door die te verkopen aan een opkoopbedrijf. Je hoeft echter geen torenhoge bedragen te verwachten en kan de aangeboden prijs soms maar een paar tientjes bedragen. Indien je echter over wat meer tijd beschikt en zeker ook nog de ruimte hebt om de auto nog even geparkeerd te laten staan, kan je liever ervoor kiezen de auto te verkopen aan een particulier of naar de autoveiling te stappen. Het is soms ook wel mogelijk om een defecte auto in te ruilen, maar krijg je daarbij dus natuurlijk geen geld in handen.

Probeer altijd het aantal defecten te minimaliseren aan de auto en zorg er zo voor dat de prijs die je ervoor zult krijgen voordelig zal uitvallen. Een defecte auto is immers nog niet bestemd voor de sloop en zal de auto na reparatie weer aan het verkeer kunnen deelnemen. Leg de nadruk voor verkoop van de auto ook niet bij een opkoopbedrijf, maar probeer altijd de auto aan een particulier te verkopen.