RDW OVI

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

NAP check

RDW OVI

 

Velen die een auto bezitten zijn zich er vaker niet van bewust over de grote hoeveelheid informatie die er over hun auto bij het RDW ligt. De Rijksdienst Wegverkeer (RDW) houdt deze informatie allemaal bij om ervoor te zorgen dat die van te pas kan komen bij de verkoop of aanschaf van de auto. Ook kan daarmee worden nagegaan wat een auto allemaal aan technische specificaties heeft.

Deze database wordt steeds aangevuld met nieuwe informatie omdat bij elk bezoek aan een RDW gekeurde garage alle informatie over het werk verricht op de auto dient te worden ingevoerd in de database. Een heel belangrijk punt dat hierbij zeker niet vergeten mag worden is de kilometerstand van de ovi kentekencheck. Deze wordt namelijk steeds genoteerd wanneer de auto is langs geweest bij de garage.

OVI RDW informatie online te zien

Dankzij het online voertuiggegevens online informatie systeem (OVI.rdw) is de informatie nu publiekelijk toegankelijk. Er zijn verschillende websites waar je gewoon het kenteken ovi nummer kunt invoeren om vervolgens alle informatie over de auto te krijgen. De bedoeling hiervan is om zowel de koper als de verkoper te beschermen omdat de informatie die er staat objectief is en door een bedrijf, dus niet de eigenaar zelf, is genoteerd.

Maar niet alleen bij de auto verkoop komt deze informatie van te pas, maar ook de verschillende bedrijven die aan de auto zullen werken maken er gebruik van om de onderhoudshistorie onder andere na te trekken. Elk bedrijf weet zo precies wanneer en waar de auto het laatst een onderhoudsbeurt heeft gehad en of er eventueel sprake was van bijzonderheden.

Leaseauto.net in het nieuws

Met het RDW OVI kentekencheck kunnen er dus zeker nooit misverstanden ontstaan over het onderhoud van de auto. Ook kan er nagetrokken worden of er ooit grote reparaties hebben plaatsgevonden en kan een probleem met de auto dat zich nu voordoet ook dankzij de autohistorie makkelijker worden opgelost.

RDW OVI kenteken check geeft inzicht

Alles draait in het geval van de verkoop van een tweedehandse auto om het vertrouwen die de koper heeft. Met een RDW OVI kenteken uitdraai zal het duidelijk zijn dat alles wat jij mondeling toezegt ook daadwerkelijk met feiten kunt onderbouwen. Een goed onderhouden auto waar ook nog alle reparaties zijn verricht door een erkend bedrijf zal op de markt meer opbrengen dan eentje waar je geen bewijs voor hebt betreffende uitgevoerde onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.

Mocht je toch met bonnen komen opdagen over verrichte werkzaamheden dan zal het toch wel de nodige vraagtekens opwerpen omdat de reparatie niet is verricht door een RDW erkende garage. Zo een garage staat immers toch garant voor het leveren van kwaliteitswerk omdat de RDWovi RDW erkenning van een garage aan heel wat voorwaarden verbonden is. Ook zal de aansprakelijkheid van een niet erkend bedrijf heel anders liggen en is de kans groot dat de verkoper met een vluchtige (en dus goedkope) reparatie de auto zo snel als mogelijk kwijt wilt.

Ook voor de koper brengt het RDW OVI veel voordelen met zich mee omdat bij het kopen van een auto je altijd kunt rekenen op een onafhankelijke bron van informatie waarmee je alle informatie verkregen van de eigenaar mee kunt vergelijken. Ook de kilometerstand kan worden vergeleken met die welke op de teller is af te lezen en valt fraude direct door de mand.

Het RDW OVI is dus voor een ieder toegankelijk en helpt heel veel bij het onderhouden en repareren van de auto. Mocht de auto van eigenaar wisselen dan blijft de informatie behouden en zal er ook over de juiste kilometerstand geen twijfel meer bestaan.