Gestolen Auto Check

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

rdw kenteken check

Gestolen auto check

Daar sta je dan voor jouw droomauto en wil je zo gauw als mogelijk de koop sluiten om gelijk met de auto weg te kunnen rijden. Het gebeurt dan weleens dat er overhaast te werk wordt gegaan en men niet de moeite neemt om even wat meer informatie van de auto op te vragen. Haastige spoed is zelden goed en ziet men daarom de gestolen auto check over het hoofd. Om deze reden is het zeer belangrijk alvorens een auto aangekocht wordt een auto gestolen check uit te voeren.

Binnen de criminele wereld worden er verschillende manieren gebruikt om ervoor te zorgen dat zo een gestolen auto gewoon weer ter verkoop aangeboden kan worden en dat in de eerste instantie alle papierwerk wel in orde lijkt te zijn. eenmaal de verkoop gesloten is komt men er te laat achter dat het om een gestolen auto gaat en ben jij je geld dan natuurlijk kwijt terwijl het vogeltje (de verkoper dus) al lang gevlogen blijkt te zijn.

Hoe ontdekken of de auto gestolen is?

Niet dus, omdat er uitsluitend gewerkt wordt met de gegevens welke te vinden zijn op het kentekenbewijs. Bij het kentekenloket zal men dan inderdaad de gegevens van het bewijs invoeren in het RDW bestand en zou er, indien er niet aan de gegevens gesleuteld zou zijn, er direct aangegeven worden dat het om een gestolen auto gaat. Helaas is het dus duidelijk dat de criminelen van deze procedure op de hoogte zijn en natuurlijk niet de originele gegevens zullen plaatsen op het kentekenbewijs.

Dat bewijs moet sowieso vals zijn omdat de naam van de eigenaar nooit de originele (de benadeelde) kan zijn en er gevraagd zal worden naar de gegevens van de verkoper. Deze moeten dus overeenkomen met wat er op het kentekenbewijs geschreven staat en begrijp je dus wel dat het nooit om het originele kan gaan. Het is dus een kleine moeite om ook de overige gegevens op het kentekenbewijs aan te passen. Met zo een compleet vervalst bewijs krijg je dus nooit het vermoeden dat de gegevens niet juist zijn. tenminste, niet wanneer je de cruciale gegevens zoals het chassis- en motornummer even zelf hebt geverifieerd. Gewoonlijk kruipt men echter nooit bij het bezichtigen van een koopauto aan de onderkant en volstaat men met een proefrit. Even de motorruimte even bekijken en onderhandelen over de prijs waarna de koop kan worden gesloten.

De discrepantie in de gegevens zal echter blijken bij de eerstvolgende APK of een reparatiebeurt bij een RDW geregistreerde garage. Er wordt dan namelijk vereist dat het chassis- en motornummer dan niet alleen geregistreerd zal worden , maar dat die ook opnieuw afgelezen dient te worden van de auto zelf. En daar zal er gelijk blijken dat er verschillen zijn en je door de politie op het matje zal worden geroepen.

Leaseauto.net in het nieuws
In de bak belanden zal je waarschijnlijk niet (er is immers geen opzet in het spel), maar jouw geld ben je zeker kwijt. Dat zal zeker hard aankomen en zit je dan gelijk ook zonder vervoer.

Hoe komen de criminelen aan de voertuiggegevens?

De procedure voor het verkrijgen van voertuiggegevens voor het vervaardigen van een vals kentekenbewijs zijn verrassend eenvoudig. Zo wordt er vaak gebruik gemaakt van gegevens van voertuigen die voor sloop gereed zijn, met name relatief jonge schadeauto’s. Het wordt daarom aangeraden aan de eigenaren van zulke auto’s om het kentekenbewijs in te leveren. Zo weet de RDW precies dat betreffende auto als gestolen is opgegeven en kunnen de nodige stappen ondernomen worden. Dat kan trouwens pas gebeuren wanneer de persoon of het bedrijf die de check heeft uitgevoerd met de informatie aangifte zal gaan doen bij de politie.

Een andere manier waarmee vervalste stukken worden gemaakt is door heel eenvoudig de gegevens van een identiek uitziende auto als de gestolen versie te gebruiken. Het is dus nou weer niet zo moeilijk (voor de criminelen dan) om een gestolen auto met vervalste papieren te koop aan te bieden en is een gestolen auto check altijd wel op zijn plaats.

Gestolen auto database

Het is daarom goed dat alle gegevens van auto’s die als gestolen staan aangegeven centraal worden opgeslagen. Zo kan snel worden achterhaald wanneer er sprake is van een gestolen auto en komen ook alle andere aspecten van de auto zoals het tijdstip en de plaats van de diefstal direct naar boven. niet alle informatie is beschikbaar voor het groter publiek is het met name de politie welke ongelimiteerde toegang heeft tot de database. Een gestolen auto kentekencheck uitvoeren kan wel een ieder eenvoudig uitvoeren door op de website van de RDW het kenteken in te voeren. De detailinformatie krijg je dus wel niet te zien, maar is die informatie ook niet van belang voor jou. Wees er wel snel bij om de politie erbij te halen waardoor zij de verkoper snel in de kraag kunnen vatten.

De kans dat je een gestolen auto koopt wordt wel flink vermindert wanneer je even snel een gestolen auto kentekencheck laat uitvoeren. Zo een autocheck kost je geen cent, maar bespaart jou een heleboel ongerief. Ook help je op zo een manier mee de gestolen autos terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar. Wees je er wel van bewust dat er bij sommige methodes de kentekencheck geen negatief resultaat zal opleveren omdat er heel listig met gegevens zal zijn gewerkt van auto’s die niet als gestolen voertuigen staan geregistreerd. Denk hierbij aan gegevens van voertuigen die voor sloop staan opgegeven of gekopieerde gegevens van een nog rijdende auto.