Schadeauto verkopen

Vraag vrijblijvend bod op

✔ Binnen 24 uur prijs binnen
✔ Geheel vrijblijvend
✔ Snel en veilig

Auto verkopen

Krijg snel een bod binnen

Schade auto verkopen

 

Schade aan jouw auto kan er de oorzaak van zijn dat je niet meer wilt investeren in reparatie van het voertuig en die liever gewoon wilt verkopen. Er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden om een schadeauto te koop aan te bieden en betekent het ook niet altijd dat zo een auto op de sloop zal belanden. Een ander kan namelijk wel bereid zijn de nodige reparaties te laten verrichten om de auto weer rijklaar te krijgen. Het is daarom ook belangrijk dat de prijs welke voor zo een schadeauto zal worden gevraagd wel aantrekkelijk genoeg is om kopers aan te trekken.

Van wat soort schade is er sprake?

Het soort schade aan de auto zal bepalen hoe hoog de prijs zal kunnen zijn die je ervoor zal kunnen vragen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van alleen blikschade of kan de hele voorzijde inclusief de radiator beschadigd zijn. wanneer er sprake is van schade technisch maar ook financieel gezien niet te repareren valt, is er sprake van een sloopauto. De kosten voor reparatie van de schade moeten namelijk wel in verhouding staan met de waarde die de auto had voor de schade.Indien het dus gaat om een schade die wel hersteld kan worden kan je spreken van een schadeauto.

Wanneer de auto betrokken is geweest bij een incident op de openbare weg, komt er vaker een rapport uit van de verzekering welke aangeeft hoe groot de schade is. Dit gebeurt wel wanneer jij de benadeelde bent of de auto all-risk verzekert was. Het schaderapport wordt opgesteld door een erkende garage en geeft deze een gedetailleerd beeld van de opgelopen schade. Sommige verzekeringsmaatschappijen keren het bedrag dat aangegeven is in het rapport uit aan de benadeelde terwijl anderen dat liever rechtstreeks aan een schadeherstelbedrijf doen.

In de gevallen dat jij het geld in handen hebt gekregen zal de keus verder aan jou liggen voor herstel van de auto of die gewoon van de hand te doen als schadeauto. Met de opbrengst van de verkoop en het uitgekeerd bedrag van de verzekering kan je dan een andere auto aanschaffen. Kijk in zo een geval ook even naar de dagwaarde van een vergelijkbare auto. Het bedrag dat je zou vragen voor de schadeauto zal in principe gelijk moeten zijn aan de dagwaarde minus het uitgekeerde bedrag. Als je er minder voor krijgt is het beter om de auto dan te laten repareren in plaats van het te verkopen.

50% van de auto’s in Nederland hebben een schadeverleden

Schadeauto verkopen
4.6 (91.71%) 41 votes