Inruilwaarde Auto

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Taxatiewaarde auto

voerVoordat we uitleggen hoe je de inruilwaarde auto berekenen kunt, is het handig om het verschil te weten tussen de inruilwaarde en de dagwaarde auto. De dagwaarde, die bepaald wordt door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), is een bedrag dat voor de verzekeraar wordt gebruikt om te bepalen hoeveel er uitgekeerd moet worden in geval van schade. Het is dus een indicatie voor een verzekeringsmaatschappij om de waarde van een auto te bepalen en niet hetzelfde als de verkoopwaarde. De auto inruilwaarde berekenen wordt bepaald op basis van een aantal zaken, onder andere de kilometerstand, de voertuiggegevens van de RDW en het aantal eigenaren dat een voertuig heeft gehad.

Autowaarde inruil bij aankoop van andere auto

De inruilwaarde van een voertuig is de dagwaarde die door een autohandelaar of garage aan een auto wordt gegeven als je deze bij de aankoop van een andere wagen inruilt. Het kan dan zowel gaan om de aankoop van een nieuwe als een tweedehands auto. Het is slim om zelf ook een inschatting te maken van de inruilwaarde auto voordat je deze gaat inruilen. Zo voorkom je dat een dealer je een te lage prijs voor je bolide geeft. De dealer zal altijd proberen om de prijs zo laag mogelijk te houden, zodat hij op de doorverkoop van je wagen veel winst kan maken. Je kunt de inruilwaarde auto bepalen door het doen van een kenteken check.

Auto inruilwaarde berekenen

Via de RDW kun je het kenteken van je voertuig checken om gegevens te vinden, maar niet de inruilwaarde. Je kunt de check doen op de website van Kentekencheck.nu, maar ook bij kentekencheck.net.  Je kunt het kenteken eerst zoeken in de voertuigendatabase Het berekenen van de inruilwaarde is eenvoudig en zo gebeurd. Het is altijd verstandig om de auto inruilwaarde van je voertuig te bepalen voordat je deze gaat inruilen. Ook als je de auto gaat verkopen is het goed om te weten hoeveel je ervoor kunt vragen. Je weet dan dat je een eerlijke prijs vraagt én ontvangt. Je kan de inruilprijs auto eenvoudig opvragen door een kenteken check te doen en het waarderapport te bestellen. Na het verkoopprijs auto berekenen weet jij precies wat de waarde van jouw auto is bij verkoop.

Inruilprijs auto verhogen tips

Als je van plan bent om je oude bolide in te ruilen of te verkopen, dan kun je dit natuurlijk via een autodealer doen. Een slimme tip om geld te besparen is echter om je voertuig te koop aan te bieden bij een autoverkoopwebsites. Er zijn meerdere betrouwbare websites waar je je auto aan kunt bieden.

Op deze manier krijg je waarschijnlijk meer geld voor de wagen dan wanneer je deze via een garage of dealer probeert te verkopen. Een dealer zal namelijk een zo groot mogelijke winstmarge proberen te pakken door je zo min mogelijk voor de wagen te betalen.

Wat is de inruilwaarde van mijn auto?

Vaak krijgen wij de vraag; wat is mijn auto waard bij inruil? Helaas blijft een voertuig nooit zoveel waard als dat deze bij de aankoop was. Direct na de verkoop begint de waarde al te dalen. Door het gebruik van de auto is er sprake van afschrijving, de auto inruilen waarde gaat hierdoor omlaag. De auto wordt ouder, maakt meer kilometers en krijgt gebruikerssporen. Al deze zaken zorgen ervoor dat het voertuig continu minder waard wordt en de inruilprijzen auto omlaag gaan. Dat is niet zo raar, want hoe ouder de auto wordt, hoe minder lang hij nog mee zal gaan. Afschrijving is dus niet te voorkomen. Je kunt het echt wel enigszins beperken. Als je je voertuig goed onderhoudt, regelmatig laat controleren en er zuinig mee omgaat, dan zal de afschrijving minder worden. Onderhoud je de auto minder goed en is er sprake van een schadeauto? Dan kan de waarde soms flink dalen.

Voordelen inruilen auto

Een auto inruilen kan wel voordelig zijn, wanneer je bij de aankoop ervan bij de autohandelaar al afspraken hebt gemaakt over het later willen inruilen. Breng je de auto dan langs bij hetzelfde bedrijf voor onderhoud en reparatie, dan zal de inruilwaarde natuurlijk hoger liggen. Het bedrijf is er dan zeker van dat de inruil auto zich in een goede staat bevindt en er geen extra onkosten aan verbonden zullen zijn bij het doorverkopen ervan.

Let er wel op dat de inruilwaarde zelfs in dit soort gevallen lager ligt dan de prijs die je op de particuliere markt ervoor zou krijgen omdat de kosten voor het opnieuw laten verzekeren en natuurlijk ook de winstmarge erbij zullen moeten worden opgeteld . Indien je de marktwaarde krijgt bij de inruil zal het bedrijf nooit uit de kosten komen en de inruil auto tegen een nadelige prijs voor haar moeten doorverkopen. Een auto inruilen voor geld kan meer opleveren dan wanneer je een auto inruilen voor andere auto gaat.

Leaseauto.net in het nieuws

Wanneer auto precies inruilen?

Wanneer auto inruilen is een veelgestelde vraag onder auto bezitters. Inruilen doe je om een andere auto te nemen en wordt de waarde van die auto verrekend met de inruilwaarde van jouw oude auto. Het is daarom heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd kunt aantonen dat de auto goed onderhouden is en ook op tijd alle reparaties zijn verricht, vooral wanneer dat niet is gebeurd bij het bedrijf waar je inruilen auto wil. Een handige tip is om altijd in zee te gaan met een RDW gecertificeerd bedrijf zodat alle gegevens middels een eenvoudige kentekencheck kunnen worden achterhaald. Eventuele twijfels over de kilometerstand zullen er zo ook niet meer zijn. Indien je van plan bent om een hogere inruilwaarde voor jouw auto te krijgen moet je trouwens ook niet te lang wachten met het inruilen. Het bouwjaar van een auto heeft namelijk een grote invloed op de waarde en zijn oudere auto’s vaak ook niet aantrekkelijk voor bedrijven om in te ruilen.

Een auto kopen met inruil, is zonder twijfel de snelste manier om jouw auto kwijt te raken en daarvoor in de plaats een andere te krijgen. Natuurlijk dien je het verschil bij te betalen en ligt het aan de staat van de inruilauto wat je ervoor zult krijgen. Probeer ook altijd bij een aantal bedrijven langs te gaan om verschillende offertes aan te vragen. En probeer als het kan ook eens particulier te ruilen. Zo zijn er weleens mensen die een ruil willen aangaan met jouw auto.