Voer een Nederlands Kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL

Kenteken check scooter

Scooter kentekencheck Scooter kenteken check

Veel mensen kiezen ervoor om een tweedehands scooter te kopen van een particulier of van een dealer. Om er zeker van te zijn dat je een goede deal sluit, is het verstandig om de geschiedenis van de scooter aan de hand van een kentekencheck scooter na te trekken. Dit is heel snel en eenvoudig online te doen op verschillende websites. De bekendste manier is waarschijnlijk via een kenteken check scooter op de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer, oftewel, de RWD. Je hoeft enkel het kenteken van de scooter op te geven om een brommer kenteken check uit te kunnen voeren en achter alle benodigde informatie te achterhalen.

 

RDW kenteken check scooter

De Rdw kenteken check scooter werkt heel simpel. Je voert gewoon het kenteken in en binnen enkele seconden krijg je een overzicht van de opgevraagde rdw scooter rapport. Het rapport bestaat uit een basisrapport, een rapport over motor en milieu, een technisch en een fiscaal rapport. In het basisrapport vind je algemene informatie, vervaldata en historie, gewichten, de status van het voertuig, terugroepacties en bijzonderheden. Onder de algemene categorie vind je bijvoorbeeld het merk en type. Bekijk in ieder geval ook de status van het voertuig. Hier staat namelijk of de scooter gestolen is geweest.

Dagwaarde scooter

Door voordat je een scooter koopt een kenteken check scooter te doen verzeker je jezelf er dus van dat je een betrouwbare aankoop doet. Je kunt bijvoorbeeld ook nagaan of het bouwjaar dat door de verkoper wordt opgegeven wel klopt. Een tip bij aankoop van een scooter is ook om het framenummer dat op de papieren staat te vergelijken met het framenummer dat op de scooter staat. Deze gegevens horen precies overeen te komen. Als dat niet het geval is, check dan zeker even op de website van de RDW of de scooter niet gestolen is. Je kunt de eigenaar ook vragen naar de reden van het verschil, maar de vraag is dan natuurlijk of je een eerlijk antwoord krijgt.

Scooter kentekens

Bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer kun je ook terecht voor een kenteken check voor andere voertuigen, zoals voor auto’s en motoren. Ook als je een van deze voertuigen tweedehands wilt gaan aanschaffen, dan is het zeer aan te raden om een check te doen. Een auto kopen is immers een behoorlijke uitgave en dan wil je geen miskoop doen. Helaas zijn niet alle aanbieders van tweedehands voertuigen even betrouwbaar. Zo komt het vaak voor dat particuliere verkopers of autodealers de kilometerteller terugdraaien. Als er namelijk minder kilometers op de teller staan, dan kan er een hogere prijs voor de auto worden gevraagd.

Kenteken check auto

Middels een kenteken check kun je veel interessante informatie over een auto te weten komen. Naast de kilometerstand kun je bijvoorbeeld ook nagaan of de wagen APK gekeurd is en hoe lang de keuring nog geldig is. Je kunt tevens opvragen of er ooit ernstige schade is gereden met de auto. Om te checken of je een eerlijke prijs voor de auto betaalt kun je hier ook de geschatte dagwaarde vinden. Als je zelf een auto wilt verkopen, dan kun je deze dagwaarde gebruiken als indicatie voor de verkoopprijs.

Wat is een scooter kenteken check?

Een scooter kenteken check is een check waar je het kenteken van de scooter kan invullen waarna je de voertuiggegevens ziet.

Is een scooter kentekencheck gratis?

Ja, het opvragen van alle basis voertuiggegevens is geheel kosteloos.

Welke gegevens kan ik vinden?

Er zijn vele verschillende voertuiggegevens verkrijgbaar van de scooter. Ontdek met de check welke dit allemaal zijn.

Kan ik zien of de scooter gestolen is?

Dat is helaas niet mogelijk met de scooter kenteken check.

Veel Gestelde Vragen

Hoe komen jullie aan de gegevens?

Wij werken samen met verschillende databronnen zoals het RDW waar wij onze gegevens verzamelen. Hierdoor hebben wij een van Nederlands grootste kenteken databases. Geen kenteken dat wij niet kennen in ons systeem.

Voor welke voertuigen kan ik een check uitvoeren?

Het is heel eenvoudig, ieder voertuig met een Nederlands kenteken kan gecontroleerd worden. Of het nou een scooter is, een camper of een normale personen auto. Voer het kenteken in en krijg direct resultaat.

Of neem contact op

Is het volledig gratis?

Onze basis check is volledig gratis. Zo geven wij bijvoorbeeld de voertuig gegevens gratis, maar bieden onze partners ook betaalde opties aan. Denk hierbij aan de correcte km stand of een schadeverleden. Helaas is deze data niet gratis verkrijgbaar, dus verwijzen wij je door naar onze data partners.

Ik heb nog een vraag

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!