Kenteken Check Scooter

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Scooter kenteken check

Scooter kentekencheck

Veel mensen kiezen ervoor om een tweedehands scooter te kopen van een particulier of van een dealer. Om er zeker van te zijn dat je een goede deal sluit, is het verstandig om de geschiedenis van de scooter aan de hand van een kentekencheck scooter na te trekken. Dit is heel snel en eenvoudig online te doen op verschillende websites. De bekendste manier is waarschijnlijk via een kenteken check scooter op de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer, oftewel, de RWD. Je hoeft enkel het kenteken van de scooter op te geven om een brommer kenteken check uit te kunnen voeren en achter alle benodigde informatie te achterhalen.

RDW kenteken check scooter

De Rdw kenteken check scooter werkt heel simpel. Je voert gewoon het kenteken in en binnen enkele seconden krijg je een overzicht van de opgevraagde rdw scooter rapport. Het rapport bestaat uit een basisrapport, een rapport over motor en milieu, een technisch en een fiscaal rapport. In het basisrapport vind je algemene informatie, vervaldata en historie, gewichten, de status van het voertuig, terugroepacties en bijzonderheden. Onder de algemene categorie vind je bijvoorbeeld het merk en type. Bekijk in ieder geval ook de status van het voertuig. Hier staat namelijk of de scooter gestolen is geweest.

Leaseauto.net in het nieuws

Dagwaarde scooter

Door voordat je een scooter koopt een kenteken check scooter te doen verzeker je jezelf er dus van dat je een betrouwbare aankoop doet. Je kunt bijvoorbeeld ook nagaan of het bouwjaar dat door de verkoper wordt opgegeven wel klopt. Een tip bij aankoop van een scooter is ook om het framenummer dat op de papieren staat te vergelijken met het framenummer dat op de scooter staat. Deze gegevens horen precies overeen te komen. Als dat niet het geval is, check dan zeker even op de website van de RDW of de scooter niet gestolen is. Je kunt de eigenaar ook vragen naar de reden van het verschil, maar de vraag is dan natuurlijk of je een eerlijk antwoord krijgt.

Scooter kentekens

Bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer kun je ook terecht voor een kenteken check voor andere voertuigen, zoals voor auto’s en motoren. Ook als je een van deze voertuigen tweedehands wilt gaan aanschaffen, dan is het zeer aan te raden om een check te doen. Een auto kopen is immers een behoorlijke uitgave en dan wil je geen miskoop doen. Helaas zijn niet alle aanbieders van tweedehands voertuigen even betrouwbaar. Zo komt het vaak voor dat particuliere verkopers of autodealers de kilometerteller terugdraaien. Als er namelijk minder kilometers op de teller staan, dan kan er een hogere prijs voor de auto worden gevraagd.