Duitse kenteken check

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Duitse kenteken check

Om een auto tegen een voordelige prijs aan te kunnen schaffen kijken velen vaker net over de grens naar Duitsland. Daar kunnen ze hun droomauto tegen een lagere prijs aanschaffen en vervolgens importeren in Nederland. Dat papierwerk kan ook heel snel worden geregeld waarbij de RDW keuring natuurlijk heel belangrijk is. Alleen dan krijgt de auto in plaats van een Duits kenteken, een Nederlands kenteken en kan je aan het verkeer hier deelnemen. Maar voordat het zo ver komt zal je toch wel moeten natrekken of de aangeboden auto inderdaad zo voordelig uitvalt als door de verkoper wordt aangegeven. Het maakt hierbij ook een groot verschil uit als je de auto aanschaft bij een erkende dealer of gewoon overgaat tot de aankoop bij een particulier.

Duitse kentekens

In Nederland is het vrij eenvoudig om informatie over de auto te achterhalen door een kentekencheck te laten uitvoeren. Dit kan bovendien ook gewoon online gebeuren en krijg je vervolgens de gehele onderhoudshistorie van de auto en de juiste kilometerstand te zien. Bedrijven in Nederland zijn namelijk verplicht om alle informatie betreffende schade, de keuring en alle overige bijzonderheden zoals een onderhoudsbeurt in het RDW systeem in te voeren. De betreffende kilometerstand moet ook worden ingevoerd en geeft een RDW kentekencheck een volledig beeld van de onderhouds- en schade historie. Maar hoe zit het met Duitse kentekens?

In Duitsland ontbreekt dit systeem, maar is er gelukkig nog wel een andere manier om achter al deze informatie te komen. Door het chassisnummer van de auto op te zoeken en vervolgens aan de hand hiervan de controle uit te laten voeren kom je ook alles te weten over betreffende auto. Het chassisnummer bevindt zich op het nummerbewijs en is dus heel eenvoudig te achterhalen. Indien je toch twijfelt zal je ook zelf onder de auto moeten kruipen hetgeen niet altijd even handig uitkomt.

Duits kenteken check | Controleer Duitse nummerborden

In het buitenland en dus zeker in Duitsland is het gangbaar dat bij verkoop van de auto er een andere kentekenplaat wordt gegeven aan de nieuwe eigenaar. Maar niet altijd is dat nodig omdat die al in het bezit kan zijn van een kentekenplaat van zijn vorige auto.

Leaseauto.net in het nieuws

De Duitse nummerborden zijn namelijk strikt persoonsgebonden en verwisseld het kenteken dus niet van eigenaar. Een kentekencheck uitvoeren heeft dus weinig zin omdat die voor verschillende auto’s kan zijn gebruikt. De privacy van de eigenaar wordt trouwens op deze manier in gevaar gebracht en worden deze gegevens niet prijsgegeven.

Kenteken Duitsland

Om toch alle informatie van de auto op te kunnen slaan wordt er in Duitsland een database op na gehouden waarop alle informatie is geregistreerd op het chassisnummer van de auto. De informatie opgeslagen op deze database betreft hetzelfde als wat er op de RDW database te vinden is en kun je die informatie vergelijken met wat de verkoper verteld. Heel belangrijk in deze is ook de kilometerstand .

Ook een auto die al in Nederland overgeschreven is bij het RDW en dus al over een Nederlandse kentekenplaat beschikt kun je laten natrekken. De informatie die er bij het RDW ligt betreffende die auto begint bij de dag van de keuring en wordt er dus helemaal geen rekening gehouden met de voorgeschiedenis! Soms wordt er heel “handig” van gebruik gemaakt en krijgt een koper het idee, door het laten uitvoeren van de RDW check, dat het gaat om een auto met een lage kilometerstand of een schadevrije historie.

Kenteken Duitsland

Een Duitse kenteken checken laten uitvoeren is dus eigenlijk een verkeerde naamkeuze  en moet er eigenlijk worden gesproken van een chassisnummer check of vin check, er is namelijk geen kenteken check Duitsland, zoals wij die in Nederland kennen. De opgeslagen informatie blijft echter hetzelfde en is die beschikbaar voor een ieder. Laat je dus ook goed hierover informeren voordat je overgaat tot de aankoop van een Duitse auto.