Dashcam auto

Ben jij opzoek naar de beste dashcam auto? Wij hebben research gedaan naar de beste prijs kwaliteit verhouding. Bespaar vele euro’s door gebruik te maken van onze vergelijking. Wil je je zelf meer verdiepen in de dashcams? Lees dan onze volledige gids om zelf tot een conclusie te komen.

Wil je een dashcam kopen?  Online zijn enorm veel dashcams te vinden, maar hoe zorg jij ervoor dat je de beste optie kiest? Het doen van eigen onderzoek is enorm belangrijk. Daarom hebben wij je een handje geholpen. Op deze pagina kun je direct onze onderzoeksresultaten bekijken. De resultaten zijn verwerkt in een uitgebreid verslag, maar ook in een compacte tabel. 

Ben je in een haast? Ga dan direct naar de vergelijkingstabel om een keuze te maken.  Als je de tijd hebt raden we je aan om de hele koopgids door te nemen zodat jij de beste keuze kunt maken. 

AZDome M10 Pro 4K dashcam

Tijdens een dashcam test 2020 is de azdome dashcam door ANWB verkozen tot beste dash cam onder €200′. Deze camera heeft 4K resolutie en biedt heel scherpe beelden. Het komt met ingebouwde Wifi en gps-opties, de 3inch Oled touchscreen biedt eenvoudige bediening van de dashcam. De interface is gebruiksvriendelijk met de optie voor de Nederlandse taal. De instellingen kan je heel makkelijk wijzigen en je kan makkelijk je opnames met een paar drukjes op de knop bekijken. De Waving S.O.S biedt de optie om van onder de dashcam een snapshot van een situatie te maken. Deze M10 Pro 4K Touch kan worden uitgebreid met FullHD achter camera om met de dashcam voor en achter de auto op te kunnen nemen.

Er is verbinding tussen de voor en achter camers middels een 6meter lange kabel. De achtercamera heeft wel een extra stroomaansluiting voor de kentekenverlcihting, zodat je ook de achteruitrij optie kan beschikken indien nodig. De PIP (Picture in Picture) biedt de mogelijkheid om de beelden van de achter camera op de LCD-scherm te tonen, met 1 druk kan je de achtercamera ook in zijn totaliteit weergeven op het beeld. De wifi-optie biedt gelegenheid voor het bekijken van de beelden op je smartphone, het bereik van de WIFI is 10 meter. Er is een Azdome app beschikbaar voor zowel Andriod als Iphones hiermee kan je makkelijk beelden downloaden en de Sdkaart ontlasten.

 

Voordelen

 • 4K resolutie 
 • met GPS functie
 • touchscreen

Nadelen

 • geen

Nextbase 312GW

De 312GW is een dash cam met hoge beeld kwaliteit met volledige 1080p HD bij 30fps. Er is de bij het ontwerpen van deze dashcam gebruik gemaakt van de nieuwste 6G glas lenzen, deze biedt een 140 graden kijkhoek. Hiermee zijn beide kanten van de weg meegenomen in de filming, de beeldkwaliteit blijft helder. De 312GW is de eerste Nextbase dashcam met WIFI, met deze optie kan je snel beelden overzetten naar jouw smartphone of gewoon streamen op je smartphone of tablet. Wifi maakt het ook makkelijk om beelden te delen met je verzekeringsmaatschappij.

De 312GW is ook voorzien van een superhandige CLICK&GO montage. Het komt met een mount, die installatie makkelijk maakt. Je kan de dashcam gewoon schuiven op de mount vanwege de ingebouwde magneten. De GPS en Gforce opnamesysteem maken het opnemen van belangrijke bewijs bij een ongeval makkelijk. Je kan de camera heel makkelijk wegstoppen achter de achteruitkijkspiegel.

 

Voordelen

 • click&go montage
 • met wi-fi
 • kijkhiek van 140 graden

Nadelen

 • geen

AZDome dashcam 

De GS63H is de allereerste dashcam die uitgebracht werd met 4K resolutie. De beeldkwaliteit is met deze optie helemaal top en laat niks te wensen over. Het heeft verder ook wifi, GPS, parkeerfunctie en G-sensor. Je kan de Nederlandse taal vor gebruik invoeren. De wifi biedt de optie om de dashcam makkelijk met je smartphone of device aan te sluiten, je kan dan video’s bekijken en/of de SD-kaart ontlasten. De wifi heeft bereik tot maximaal 10 meters. De parkeerfunctie biedt de gelegenheid tot het zien van beelden wanneer je auto parkeert, hiermee voorkom je ongelukken.

G-sensor zorgt ervoor dat de camera ongelukken herkent en zelf begint met het registreren van beelden. Deze GS63H heeft een groothoeklens van 150 graden. Dit zorgt voor het opnemen van beelden over een groot gebied. Denk hierbij niet alleen aan de voorkant van de auto, de omgeving links en rechts worden ook meegenomen. De Dashcam GS63H heeft een ingebouwde gps-module. Met de juiste software kan je nu checken welke beelden waar zijn opgenomen.

 

 

 

Voordelen

 • 4K resolutie 
 • lens van 150 graden
 • ingebouwde GPS module

Nadelen

 • geen 

Nextbase 512GW 

Vind jij helderheid van je videobeeld belangrijk? Dan is de Nextbase 512GW perfect voor jou. De Quad HD 1440p opname en de nieuwste sensortechnologie zijn de pluspunten van deze dashcam.De weg ongelooflijk helder en gedetailleerd vastleggen? Sony heeft exclusief voor Nextbase een technologie ontwikkeld, waarmee de 512GW fellere kleuren en veel betere beelden mogelijk maakt ongeacht de omstandigheden. De ingbouwde wifi zorgt ervoor dat je overal je beelden op je smartphone of device kan bekijken. Je hebt geen kabels en dergelijke meer nodig om dat te doen. Nu kun je je opnames rechtstreeks naar je smartphone of tablet sturen met de Nextbase Cam Viewer app.

Met de Nextbase Replay 3 software kan je ook video’s editen De NextBase Dash Cams zijn specifiek ontwikkelt met het gebruiksgemak in gedachten. Als uw MicroSD-kaart gevuld is met videobestanden maakt u zich geen zorgen, de camera verwijdert automatisch het oudste bestand om ruimte te maken voor nieuwe opnames.

 

 

Voordelen

 • HD 1440p opname
 • ingebouwde wi-fi
 • sensortechnologie 

Nadelen

 • geen 

Xiaomi 70mai Pro dashcam 

De Xiaomi 70mai Pro is een vernieuwing van de 70mai. De 140 graden kijkhoek biedt de mogelijkheid om alles voor uw vast te leggen. De Sony IMX335 biedt video’s met een scherpe beeldkwaliteit. De High Definition Recording maakt het supermakkelijk om kentekenplaten van rijdende auto’s duidelijk te zien en op te nemen, zelfs mensen zijn prima te herkennen.Het komt met handige parkeerfunctie, wifi, spraakbesturing, GPS en loop record. Als je achteruitrijdt om te parkeren, biedt de parkeerfunctie de perfecte assistentie om ongelukken te voorkomen. Wifi biedt jou de mogelijkheid om makkelijk beelden op je smartphone te bekijken.

De gps-functie is zo geavanceerd dat het je waarschuwt als je per ongeluk van rijbaan afgaat. Je kan natuurlijk ook de coördinaten van beelden volgen. Loop-record zorgt ervoor dat de camera opnames blijft doen als de geheugenkaart vol is, door de oude opnames te overschrijven. Door de 24-uurs opnamefunctie werkt de 70mai Pro als een non-stop beveiliging voor jouw auto. Verder heeft de Xiaomi, een brede lens van 140 graden, fantastische videokwaliteit van maar liefst 1944p die alle details zichtbaar maakt. En het is gemakkelijk te bedienen met de praktische App.

 

Voordelen

 • gps functie
 • kijkhoek: 140 graden
 • 24-uurs opnamefunctie

Nadelen

 • geen 

Meer informatie dashcam auto

Dashboard camera auto of Dashcam, is een kleine camera die bevestigd wordt op het dashboard, om door de voorruit te filmen. Een dash cam kan helpen om bewijs te leveren voor de verzekeringsmaatschappij bij een ongeluk.  Dashcam is zeer populair geworden in Nederland na de meteoroïde bij Tsjeljabinsk. Heel kort na de meteorietinslag waren er al video’s beschikbaar die waren opgenomen door dascam in Russische auto’s. Het kopen van beste dashcams kan alleen na vergelijking tussen de verschillende merken die tegenwoordig aangeboden worden. In deze koopgids wordt er een vergelijking gemaakt tussen 5 dashcams voor jou.

Met de veranderende technologie worden er steeds meer handige tools ontwikkeld voor de mens, de dashcam is 1 van ze. Het wordt steeds populairder in gebruik en veel verzekeringsmaatschappijen apprecieren het ook. Alvorens je een dashcam aanschaft is het goed om na te gaan wat de opname kwaliteit is, wat voor camera mogelijkheden zijn er, check ook de kijkhoek, de opname duur is ook belangrijk en ga ook na of er GPS en g-sensor mogelijkheid is, last but not the least doe ook een dashcam test voordat je het aanschaft. De “beste dashcam 2020 is de AZDome M10 Pro 4K dashcam, het is gekozen tot beste dashcam  tijdens de dascam test 2020 door ANWB.

De AZdome M10 biedt verschillende opname kwaliteiten, het heeft de mogelijkheid tot zowel voor als achter camers. Het heeft een kijkhoek van 150˚ aan, en opname duur van 16 uur, het heeft gps en g-sensor. De andere camera’s doen er echter niet onder ze bieden allemaal perfecte opties aan. De Nextbase camera’s bieden allebei 1080p HD-kwaliteit aan, biedt front recording aan, hebben ook g-sensor, en een kijkhoek van 140º. De Xiaomi heeft een beeldkwaliteit van 1944p, het biedt front camera, met een kijkhoek van 140º en opname duur van 24 uren. Verder heeft het ook gps-mogelijkheid. Dus zoals je ziet doet het niet onder voor de AZdome.

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Ook interessant

Tablethouder

Ook interessant

Tablethouder

Ook interessant

Tablethouder