Een auto verzekeren zonder kenteken is niet mogelijk. Als je een nieuwe auto wilt verzekeren en nog geen kenteken hebt, kun je bij Geld.nl wel alvast een autoverzekering vergelijken op basis van het type auto om een idee te krijgen van de kosten. Maar vergeet niet dat je pas een autoverzekering kunt afsluiten nadat je het kenteken hebt ontvangen.

Daarnaast biedt een vergelijking zonder kenteken maar een globaal beeld van de kosten. Zodra je het kenteken van de auto hebt, kun je een preciezere vergelijking maken. De premies zijn misschien nog een klein beetje hoger of lager dan in de vergelijking zonder kenteken.

Zodra naast het kenteken ook de meldcode van de auto hebt ontvangen, kun je online een autoverzekering afsluiten op Geld.nl. Hierbij heb je verschillende dekkingsopties, van WA tot all risk, en de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen zoals inzittendenverzekering of rechtsbijstand toe te voegen. 

Wat heb je nodig voor het afsluiten van een autoverzekering?

Iedereen die een auto op zijn naam heeft staan, moet verplicht minimaal een WA autoverzekering afsluiten voor het voertuig. Om een auto te verzekeren heb je de volgende gegevens nodig:

  • Rijbewijs: Om je auto te verzekeren, moet je een geldig rijbewijs hebben. Is je rijbewijs gestolen, verlopen of ben je het kwijtgeraakt? Dan kun je soms toch een autoverzekering afsluiten.
  • Kenteken: Je hebt het kenteken van je auto nodig om een verzekering te regelen. De verzekeraar gebruikt het kenteken om te weten welke auto je wilt verzekeren en om de prijs van de verzekering te berekenen.
  • Schadevrije Jaren: Verder heeft de autoverzekeraar je schadevrije jaren nodig om de premie te kunnen bepalen. Deze vindt je op het polisblad van je huidige autoverzekering. Als je je eerste autoverzekering afsluit, heb je 0 schadevrije jaren. Je kunt jouw schadevrije jaren checken door inzage te vragen in Roy data.
  • Meldcode: De meldcode van je auto staat op je kentekenbewijs en is een unieke code die bij jouw auto hoort. Het helpt de verzekeraar om zeker te weten dat ze de juiste auto verzekeren en dat er bijvoorbeeld geen typefouten zijn gemaakt met het kenteken.
  • Bankrekeningnummer: Autoverzekeraars schrijven de premie van je autoverzekering via automatische incasso af, daarom heeft de verzekeraar je bankrekeningnummer nodig. Je moet dus ook je IBAN-nummer invullen als je een auto gaat verzekeren. Dit nummer staat op je bankpas of in je online bankierenomgeving.

Zonder bovenstaande gegevens kun je geen autoverzekering afsluiten. Het is belangrijk om de benodigde documenten en informatie bij de hand te hebben voordat je een autoverzekering afsluit. Ga verzekeringen eerst vergelijken om de beste en voordeligste optie voor jouw situatie te vinden en geld te besparen op je autoverzekering.