Veel mensen zullen het met me eens zijn als ik zeg dat niets zo leuk is als een stukje rijden over de snelweg en de vrijheid die je hebt als je een rijbewijs hebt. Natuurlijk is het hebben van een auto ook super. Toch komen er wel wat extra dingen kijken als je jouw eerste auto koopt of gewoon een nieuwe auto koopt. Denk aan benzine, verzekering, APK en ga zo maar door. Een auto zelf is al niet goedkoop, maar de dingen er omheen ook niet.

Toch is het heel goed mogelijk om op jouw autoverzekering te besparen. Hoe je dat doet, krijg je in dit artikel allemaal te lezen. Daarnaast krijg je ook direct te weten waar je gemakkelijk kan besparen op jouw autoverzekering. Stop met onnodig veel betalen!

Waarom heb je een autoverzekering?

Een autoverzekering is in Nederland, net zoals een WA-verzekering, wettelijk verplicht. Als jij dus een nieuwe auto koopt is het belangrijk dat je gelijk een verzekering afsluit. Dit verzekerd jou tegen ongevallen en ongelukken in het verkeer. Als je een ongeluk veroorzaakt, zal jouw verzekering de schade, in een aantal gevallen, betalen. Maar als iemand anders op jou inrijd, betaald de verzekering de schade aan jouw auto. Het is dus best logisch dat een autoverzekering verplicht is.

Niet in elk land is een verzekering verplicht. In Engeland is het wel verplicht en daar wordt de auto ook in beslag genomen als jij niet verzekerd bent. Dat gebeurt ook in Nederland. Als jij naar het buitenland verhuisd, is het dus wel belangrijk om te kijken of een autoverzekering verplicht is. Toch is het altijd aan te raden om er een te hebben voor het geval dat! Het scheelt een hele boel geld als er wel wat gebeurt.

Hoe bespaar jij op jouw autoverzekering?

Misschien is het eerst belangrijk om te beginnen bij het kopen van een auto. Het is namelijk wel de bedoeling dat hij nog een tijd mee gaat. Check daarom eerst de geschiedenis van de auto. Als een auto al vaak schade heeft gehad, is het misschien beter om eerst te kijken naar een andere auto.

Hoera! Je hebt een auto gekocht. Dan wordt het dus ook tijd voor een goede autoverzekering. Maar een auto, benzine en al het andere er omheen is al duur genoeg. Een dure autoverzekering is dus niet fijn. Vergelijk daarom altijd jouw autoverzekering om te kijken of het goedkoper kan. Dit kan gemakkelijk, snel en betrouwbaar online via ikvergelijkonline.nl. Deze website vergelijkt de autoverzekeringen voor jou waarna je een duidelijk overzicht krijgt met autoverzekeringen. Zo kan je voor jouw auto de beste en goedkoopste autoverzekering kiezen zonder gedoe.

En dan is het tijd voor het genieten! Ga een lekker stukje verzekerd rijden en geniet van jouw nieuwe auto. Het mag en je bent goed verzekerd, maar pas wel goed op!

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Als je je autoverzekering hebt vergeleken via ikvergelijkonline.nl maar je weet niet precies waar je op moet letten, dan heb ik alle punten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je op moet letten om een top verzekering te kiezen!

–          Kijk naar de geschiedenis van de auto. Zoals ik net al zei is het belangrijk om te kijken hoeveel schade jouw auto al heeft geleden. Dan weet je ook direct hoe goed hij verzekerd moet zijn. Als je een auto hebt die al vaak schade heeft gehad, dan is het verstandig om het net wat beter te verzekeren omdat je niet weet hoe betrouwbaar de auto echt is.

–          Welke auto heb jij? Het is ook belangrijk om te kijken naar de auto die je hebt. Een oudere auto zal anders verzekerd moeten worden dan een auto die net uit de fabriek komt. Kijk dus goed naar het bouwjaar van jouw auto en bepaal weer hoe betrouwbaar de auto is.

–          Hoe oud ben jij? Ja, ook dat speelt mee. Ouderen- en jongere mensen zullen vaak grotere bedragen moeten betalen omdat ze minder goed zien, niet meer zo geconcentreerd zijn, nog maar net hun rijbewijs hebben en ga zo maar door. Verzekeraars gaan er van uit dat een jong persoon veel schade maakt door de onervarenheid, net zoals dat een oud persoon veel schade maakt doordat de ogen achteruit gaan of ze minder goed opletten. Ook jouw leeftijd is dus belangrijk!

–          Last but not least, jouw ervaring. Dat kon je bij het punt hier boven ook al een beetje lezen. Hoe meer ervaring, hoe lager de poliskosten zijn. Ze gaan ervan uit dat jij een brokkenpiloot bent als jij net je rijbewijs hebt. Houdt hier dus rekening mee!