Wanneer de vakantie voor de deur staat, zijn we allemaal in euforie. Logisch, aangezien je waarschijnlijk het hele jaar hard hebt gewerkt. Om er dan voor te zorgen dat je zonder problemen op vakantie kunt, is een goede voorbereiding natuurlijk essentieel. Vooral wanneer je van plan bent om met de elektrische auto op vakantie te gaan, is er ineens een extra factor waar je rekening mee moet houden en dat is de capaciteit van de accu. Waar je voorheen binnen enkele minuten je brandstof tank volgooide, is dat nu een ander verhaal. Kortom, iets om rekening mee te houden dus. Speciaal daarom hebben we een aantal tips voor je, die je hierbij kunnen helpen.

Ben je goed verzekerd?

Heb jij een WA verzekering, dan ben je natuurlijk in Nederland verzekerd. Gelukkig geldt deze verzekering bij de meeste verzekeraars ook voor Europa. Echter is het wel verstandig om te kijken naar pechhulp voor onderweg. Waar je in Nederland natuurlijk nog wel even een vriend kunt bellen, is dit is Frankrijk of Spanje een stuk lastiger. Gelukkig kun je online eenvoudig een aanvullende verzekering afsluiten of overstappen naar een andere verzekeraar mocht je huidige dit niet kunnen bieden. Zorg er overigens wel voor dat je een aantal verschillende verzekeraars met elkaar vergelijk. Autoverzekering vergelijk is online net zo eenvoudig als zorgverzekeringen vergelijken. Zo weet je in ieder geval zeker dat je de juiste dekking hebt en niet teveel betaald.

Plan een goede route

Wanneer je een elektrische auto hebt, dan ziet je route er iets anders uit, dan wanneer je op brandstof rijdt. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een accu waarmee je enkele honderden kilometers mee kunt rijden, meer tijd nodig heeft om op te laden, dan de tijd die je nodig hebt voor het volgooien van je tank. Gelukkig kun je tegenwoordig heel eenvoudig een route plannen waardoor je tijdig bij een tankstation bent waar je je auto even kunt opladen. Deze routes zijn zo gemaakt, dat je voldoende accu overhoudt om tijdig bij de laadpaal aan te komen. Vaak duurt het laden zo’n 15 tot 20 minuten, wat jou de tijd geeft om even een kop koffie te halen en de benen te strekken.

Zorg voor vermaak onderweg

Als je met de auto op vakantie gaat, dan ben je vaak al snel 12 tot 14 uur onderweg. Vooral met jonge kinderen is dit vaak een hele beproeving. Waar de spanningsboog van kinderen vaak niet heel veel langer is dan een uur, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je voldoende vertier bij je hebt. Gelukkig biedt een tablet tegenwoordig uitkomst en kunnen ze naast het kijken van filmpjes ook gewoon spelletjes spelen. Dus zijn ze het ene zat, dan kun je snel overstappen op iets anders. Daarnaast is het ook leuk om als ouders wat interactie met je kinderen te hebben en dat ze niet alleen maar met hun tablet bezig zijn. Het is daarom dus ook goed om ook wat spelletjes mee te nemen die jullie samen kunnen doen. Een potje kaartje of het welbekende ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ doet het ook altijd goed bij kinderen.