Het wil nog wel eens voorkomen dat je tijdens het autorijden ineens wordt gebeld. Het is bekend dat bellen achter het stuur strafbaar is en daarom zijn er een aantal hands-free opties, zodat je met beide handen aan het stuur gewoon kunt bellen. Oortjes die op een telefoon aangesloten kunnen worden, bieden in zo’n situatie de perfecte uitkomst.

Het nadeel ligt bij deze oortjes vaak aan het draadje dat naar de telefoon loopt. Om toch hands-free te kunnen bellen zonder last te hebben van deze bedrading, zijn er tegenwoordig veel verschillende draadloze oordopjes op de markt. Maar waarom zou je voor draadloze oordopjes moeten kiezen?

Het voordeel t.o.v. normale oordopjes

Het grote voordeel ten opzichte van de normale oordopjes is de vrijheid die je ervan zult ervaren. Vaak wordt je in dagelijkse bezigheden gehinderd door het koord dat tussen je oren en de telefoon hangt. Zonder dit koord zal je geen last meer hebben van een vervelend draadje tijdens bijvoorbeeld het sporten of het werken aan een bureau.

Het is ook gemakkelijker om de draadloze oordopjes te bewaren, omdat er niks in de knoop kan raken. Daarnaast kleden draadloze oordopjes met een strak design beter af dan een loshangend koord.

Wat zijn de beste draadloze oordopjes?

Er zijn een aantal aspecten waar je op moet letten bij de aanschaf van draadloze oordopjes. Een lijst met de beste draadloze oordopjes van 2020 maakt overzichtelijk welke oordopjes een goede keuze zijn en waarom.

Alle oordopjes maken namelijk verbinding d.m.v. Bluetooth, wat betekent dat deze verbinding goed moet zijn. Ook het microfoontje, wat in de oordopjes is verwerkt, moet goed functioneren. Sommige draadloze oordopjes beschikken over een opbergdoosje, wat in sommige gevallen (bijvoorbeeld bij de Apple-varianten) de oordopjes gelijk kan opladen.

Design

Verschillende fabrikanten van draadloze oordopjes geven het product een origineel design, wat ook het draagcomfort bepaald. Sommige oordopjes liggen bijvoorbeeld zacht in het oor, dankzij een rubberen omhulsel. Elk type van draadloze oordopjes heeft daarom een uniek draagcomfort, wat misschien wel de belangrijkste factor is tijdens het luisteren van muziek.