De BMW M4 is een high-performance sportcoupé van de Duitse automaker BMW. Het model is onderdeel van de BMW M-serie en is gebaseerd op de BMW 4-serie. De M4 is een krachtige en sportieve auto met een indrukwekkend uiterlijk en een uitstekende rijdynamiek.

Veel vermogen
De M4 is uitgerust met een 3.0 liter turbocharged inline-zes motor die een vermogen levert van 473 pk en een koppel van 550 Nm. Dankzij deze motor kan de auto een topsnelheid bereiken van 250 km/u en accelereert van 0-100 km/u in slechts 4,1 seconden. De motor is gekoppeld aan een snel schakelende achtversnellings automaat of optioneel een zesversnellings handgeschakelde transmissie, en de aandrijving is verdeeld over de achterwielen.

Sportief interieur
Op het gebied van interieur is de M4 uitgerust met een aantal sportieve details, zoals sportstoelen met leder bekleding en verstevigde zijdelingse steunen, een sportstuurwiel en een versnellingspook in de vorm van een bal. Er is ook een modern infotainmentsysteem, met een 8.8-inch touchscreen display en een aantal handige functies, zoals navigatie, Bluetooth-connectiviteit en een premium luidsprekersysteem. Een BMW M4 kopen is dus een lust voor het oog en oor.

Achterspoiler
Het uiterlijk van de M4 is gebaseerd op de 4-serie, maar is aangepast om een meer sportieve uitstraling te geven. De auto heeft een lagere grondspeling, bredere wielkasten, en een uniek front en achterbumperontwerp. De auto is ook voorzien van een achterspoiler en een quad-exhaust systeem voor een agressievere uitstraling.

Geweldige rijdynamiek
De rijdynamiek van de M4 is geweldig. De auto heeft een uitstekend gewichtsverdeling en is voorzien van een sportonderstel met adaptieve dempers, waardoor de auto zowel comfortabel als sportief te rijden is. De M4 heeft ook een aantal rijmodi, waaronder een comfortmodus, een sportmodus en een trackmodus, waarmee de bestuurder de auto kan afstemmen op zijn of haar rijstijl.

Prachtige prestaties
De BMW M4 is een geweldige sportcoupé die een indrukwekkend vermogen levert, een sportieve uitstraling heeft en een uitstekende rijdynamiek. Het is een auto die zowel geschikt is voor dagelijks gebruik als voor het rijden op de racebaan. De M4 is een auto voor de echte liefhebbers van snelheid en prestaties, met een uitstekende wegligging en een geweldige acceleratie. Het is een auto die zowel in de stad als op de snelweg een geweldige prestatie levert.

Comfortabel rijden
Een van de grootste voordelen van de M4 is zijn vermogen om zowel comfortabel als sportief te rijden. De auto is uitgerust met een aantal rijmodi, waaronder een comfortmodus, een sportmodus en een trackmodus, waarmee de bestuurder de auto kan afstemmen op zijn of haar rijstijl. In de comfortmodus is de auto soepel en comfortabel, terwijl in de sportmodus de auto agressiever en sneller reageert. De trackmodus is speciaal ontworpen voor het rijden op de racebaan en zorgt voor een optimale prestatie en stabiliteit.

Veilige auto
De M4 is ook uitgerust met een aantal geavanceerde veiligheidssystemen, waaronder een aantal airbags, een stabiliteitscontrole-systeem en een antiblokkeersysteem. Dit maakt de M4 een veilige auto voor zowel de bestuurder als de passagiers.

Prijzen
De prijs van de BMW M4 varieert afhankelijk van de gekozen uitvoering en opties. In Nederland begint de prijs van de M4 Coupé bij ongeveer €82.000,- en de M4 Cabrio begint bij ongeveer €92.000,-. Dit is wel een basisprijs, bij uitvoeringen met meer opties en extra’s kan de prijs snel oplopen.

De M4 is ook beschikbaar in een Competition-uitvoering, die een vermogen levert van 503 pk en een koppel van 600 Nm. Deze uitvoering is sneller en krachtiger dan de standaard M4, en heeft ook een aantal sportieve upgrades zoals verbeterde remmen en een sportonderstel. De prijs van de Competition-uitvoering is hoger dan die van de standaard M4, en begint bij ongeveer €105.000,-.

Als je overweegt om een BMW M4 aan te schaffen, is het aan te raden om te onderzoeken welke opties en extra’s beschikbaar zijn en hoe deze de prijs beïnvloeden. Dit zal je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze en het kiezen van de juiste uitvoering voor jouw specifieke wensen en eisen. Maak sowieso altijd een checklist voordat je een auto gaat kopen, op deze manier weet je waar je op moet letten.