Als je de weg opgaat met je voertuig is het belangrijk dat deze verzekerd is. Waarom is dat zo belangrijk? Een verzekering dekt namelijk de kosten van de schade van je eigen auto. Het dekt niet alleen de schade die door jou is veroorzaakt, maar ook als iemand anders schade heeft toegebracht aan jouw voertuig.

Een autoverzekering voorkomt dat je voor hoge kosten opdraait in geval van schade aan jouw auto. Ga je dus met je voertuig deelnemen aan het verkeer dan ben je verplicht om een verzekering aan te sluiten. Een verplichte autoverzekering is de WA-verzekering. Dit houdt in dat de schade die veroorzaakt is door jouw eigen auto wordt gedekt. Naast deze verplichte verzekering heb je nog enkele extra verzekeringen die je kunt afsluiten voor extra dekking.

Allrisk autoverzekering

Als je helemaal verzekerd wilt zijn kun je het best een allrisk autoverzekering aansluiten. Met deze verzekering ben je uitgebreider verzekerd, want de allrisk autoverzekering kosten zijn hoger dan de WA-verzekering. Allrisk autoverzekeringen worden ook wel als WA volledig cascoverzekeringen aangeboden. Het bestaat uit het wettelijk verplichte WA-gedeelte en het aanvullende allrisk gedeelte. Voor een allrisk autoverzekering betaal je dus meer premie dan voor alleen een WA-autoverzekering. Een allrisk autoverzekering dekt de schade aan je eigen auto, ook als deze schade door eigen toedoen wordt toegebracht. Denk daarbij aan schade die ontstaat als gevolg van een aanrijding, omslaan van de auto, slippen, diefstal, brand of stormschade.

Voordelen allrisk autoverzekering

Een allrisk autoverzekering zorgt ervoor dat bijna alle financiële gevolgen van schade gedekt zijn. De kosten zijn hoger, maar de dekking is natuurlijk ook uitgebreider. Bovendien is het mogelijk te besparen op je allrisk autoverzekering. De premies voor allrisk autoverzekeringen liggen ver uit elkaar. Je kunt dus de premies met elkaar vergelijken en kijken bij welke verzekeraar je het beste uitkomt. De allrisk autoverzekering kun je het best afsluiten voor auto’s jonger dan vijf jaar. De waarde van de auto is nog hoog, dus loont het om deze uitgebreid te verzekeren zodat je genoeg vergoed krijgt. Heb je een autolening? Dan kun je het beste ook de auto allrisk laten verzekeren. Gebeurt er iets met de auto dan is de vergoeding in ieder geval hoog genoeg om de lening af te betalen.