Er zijn verschillende redenen waarom je van je leasecontract af wil of juist een leasecontract wilt overnemen. Soms ben je niet meer helemaal tevreden over je auto en wil je eigenlijk wel een nieuwe. Er is echter één probleem: het leasecontract van je huidige auto is nog niet verlopen. Vroegtijdig opzeggen van een contract heeft veel nadelen. Vaak moet je een hoge afkoopsom betalen aan de leasemaatschappij om het contract toch te kunnen beëindigen. Als iemand bereid is jouw leasecontract over te nemen, ligt die nieuwe auto toch nog in het verschiet.

Leasecontract overnemen

Vaak is het overnemen van een leasecontract financieel erg aantrekkelijk. Leasemaatschappijen bieden auto’s vaak aan met een overnamebonus. Ook worden gebruikte auto’s tegen korting aangeboden. Ben je op zoek naar een kortlopend contract? Ook dan is het overnemen van een leasecontract aantrekkelijk, omdat de looptijd een stuk korter is. Voor starters is de financiële toetsing bij het afsluiten van een leasecontract lastig. Bij het overnemen van een leasecontract wordt ter toetsing vaak een bankgarantie gevraagd over de boekwaarde van dit moment. Het bedrag is daarmee een stuk lager en zo is het rijden van een bedrijfsauto met leasecontract wél haalbaar.

Wat komt er kijken bij het aanbieden van een leasecontract?

Je lopende leasecontract bied je eenvoudig aan op internet. Zo kom je snel in contact met particulieren of bedrijven die jouw leasecontract willen overnemen. Meer dan het invoeren van je kenteken en contractgegevens hoef je niet te doen. Bijna alle leasemaatschappijen verlenen medewerking aan de overname van een leaseauto. Het contract wordt immers niet beëindigd, maar komt alleen op een andere naam te staan. De leasemaatschappij kan wel administratiekosten in rekening brengen voor deze overname. Voordat je je leasecontract aanbiedt ter overname is het verstandig om bij je leasemaatschappij te checken of zij akkoord gaan met overname en welke kosten hieraan verbonden zijn. Bij het aanbieden van je leaseauto is het belangrijk om je auto zo gedetailleerd mogelijk te omschrijven en foto’s te plaatsen. Overweeg ook een overnamebonus. Dit maakt het voor potentiële overnamekandidaten nog een stuk aantrekkelijker.

Een leasecontract overnemen is eenvoudiger dan je denkt

Financieel is het overnemen van een leasecontract vaak aantrekkelijk. Ook is het helemaal niet zo ingewikkeld als je denkt. Je begint je zoektocht eenvoudig op internet. Autolease vergelijkingssite LeaseTrader kan je op weg helpen. Leasemaatschappijen en particulieren bieden contracten ter overname aan. Het aanbod is heel divers, zowel in automerken als in de leasecontracten. Als je ook nog eens flexibel bent in je wensen, dan zal het niet moeilijk zijn om een geschikte auto met bijbehorend contract te vinden. Zoek je wel naar een bepaald automerk of model? Of heb je een maximale looptijd in je hoofd? Je voert deze gegevens eenvoudig in in de invulvelden en de leasecontracten die voldoen aan jouw voorwaarden verschijnen op je scherm. Bij dezelfde looptijd en hetzelfde aantal kilometers zal het leasebedrag overeenkomen met de vorige rijder. Aanpassingen in het aantal kilometers per jaar zijn meestal wel mogelijk. Ook is het vaak mogelijk om de leasetermijn aan te passen als je de huidige termijn net wat te kort vindt.

Zo snijdt het mes aan twee kanten en komen op de marktplaats aanbod en vraag naar leasecontracten eenvoudig bij elkaar.