Je kan met een GPS voertuigvolgsysteem veel tijd en geld besparen als ondernemer. Het is een soort navigatiesysteem die op basis van radiosignalen werkt via verschillende satellieten. In principe kan iedereen die een GPS-ontvanger heeft zijn eigen positie bepalen en zijn eigen snelheid. Dit komt dankzij de satellieten die constant ronddraaien en overal waar je bent vrij gebruikt kunnen worden. In principe is dit de basis van ieder GPS voertuigvolgsysteem. Je kan op kantoor zien waar je chauffeurs zijn middels directe gegevens van de satelliet. Je kan ook bijsturen op dat moment via Bluetooth. Wat zijn de voordelen van een GPS voertuigvolgsysteem? In dit blog staan er een aantal.

 

Rittenregistratie

Dee rittenregistratie kun je met een systeem gemakkelijk automatisch bijhouden. Je moet namelijk zorgen dat je maximaal 500 kilometer per jaar privé rijdt met een auto van de zaak, anders krijg je bijbetaling. Let erop dat de Belastingdienst ieder moment van het jaar kan vragen om kilometers te verantwoorden dus hou dit goed bij. Waar dit vroeger nog met de hand moest is dat door dit systeem verleden tijd. Elke kilometer is te zien en kan gemakkelijk worden verantwoord op het moment dat daar om gevraagd wordt. Er kan inzicht worden gegeven door dit systeem in de kilometerstanden, gereden routes en het brandstofverbruik. Wat extra fijn is, is dat het systeem geen telfouten maakt. Dat gebeurde vroeger nog wel eens met handmatig bijhouden, maar nu niet meer.

 

BTW

Op al je zakelijke ritten kan je de BTW terugvragen en dankzij dit systeem gaat dat heel makkelijk. Je hebt voor het terugvragen van de BTW een kilometerregistratie nodig en een overzicht van alle kosten die relevant zijn. Dit kun je met het systeem gemakkelijk inzien door er een tracker aan te koppelen die ook aan je tankpas wordt gekoppeld. Zo worden alle uitgaven bij tankstations meteen geregistreerd, waardoor jij geen losse bonnetjes hebt. BTW terugvragen wordt op die manier heel makkelijk.

GPS voertuigvolgsysteem

Brandstofkosten

Je kan brandstofkosten besparen door dit systeem. Door de net genoemde tracker te koppelen aan je tankpas kun je zien hoe zuinig je rijdt en hoe zuinig al je medewerkers rijden. Je kan hier goed naar kijken en je kan hier vaak nog wel een stukje winst uit behalen. Hoe? Dat kan door bijvoorbeeld verschillende afspraken van klanten te combineren zodat je minder vaak de weg op hoeft. Dit bespaart niet alleen brandstofkosten, maar is ook nog eens goed voor het milieu. Iets waar je als werkgever wel aan wil denken anno 2024.

 

Geen fraude

Al je medewerkers vertrouw je, maar wist je dat tankpasfraude een stuk vaker voorkomt dan je denkt? Door die tracker te koppelen aan de tankpas kan je zien waar en wanneer en bovendien hoeveel liter er is getankt. Als het goed is weet je hoeveel liter benzine er in een auto gaat. Koppel een alert aan de tankpas. Zo krijg je een melding als er meer getankt wordt dan nodig. Je kan op die manier gemakkelijk fraude voorkomen, want je kunt alles precies inzien.

lees ook Alles wat je moet weten over auto veilingen en import