In een auto rijden van de zaak klinkt erg aantrekkelijk, maar er komt een hoop bij kijken. Het is belangrijk dat je jouw kilometerregistratie wel goed bijhoudt. Want je mag niet onbeperkt prive kilometers maken in een auto van de zaak. De software voor rittenregistratie app houdt gemakkelijk jouw kilometers bij. Wat zijn de voordelen van een kilometerregistratie? Dit leggen wij je uit.

Complete kilometerregistratie

Je kunt altijd aantonen met een juiste kilometerregistratie dat je niet meer als 500 privekilometers per jaar hebt gereden in de auto van de zaak. Een bijtelling wordt hierdoor vrijgesteld. Het levert je uiteindelijk een hoop belastingvoordeel op. Bewaar jouw kilometerregistratie het liefst 7 jaar. De belastingdienst kan dit zoveel jaren terugvragen. In de meeste gevallen gebeurt dit steekproefsgewijs.

De rittenregistratie software gebruiken

Je houdt je kilometerregistratie het beste bij met de software voor rittenregistratie. Je zult geen probleem hebben dat je ritten niet kloppend zijn. Een voordeel is dat je de app ook op je smartphone hebt en zo kun je het altijd bijhouden en inzien. Het enige wat je hoeft te doen is de app te starten als je vertrekt en bij aankomst stop je de app. En je kilometerregistratie wordt automatisch verwerkt en blijft overzichtelijk.

Duurzaam ondernemen

Een kilometerregistratie kan ook voor jou erg handig zijn. Je hebt de ritten inzichtelijk gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je jouw toekomstige ritten efficiënter kunt inplannen. Het geeft je de mogelijkheid te besparen op brandstof en zo stimuleer je het duurzaam ondernemen. Het zijn dan drie dingen waar jij verantwoording voor zult hebben. Tegen de belastingdienst, je werkgever en ook het duurzaam ondernemen. Je kilometerregistratie kan van belang zijn voor je brandstofverbruik en dit is weer goed voor het milieu. 

Het voordeel van de back-up

Als je gebruik maakt van de app voor kilometerregistratie hoef je ook niet bang te zijn voor de veiligheid van je gegevens. De app werkt online en dat betekent dat die constant een back-up maakt van je gegevens en die in de cloud opslaat. Je zult altijd beschikking hebben over je kilometerregistratiedata.

Het koppelen van jouw rittenregistratie-app 

Je kunt jouw app voor kilometerregistratie koppelen aan je boekhoudingsysteem. Dit heeft als voordeel dat je de gegevens slechts een keer hoeft in te vullen. Je bespaart niet alleen een hoop tijd maar je verkleint ook de kans op fouten.

Het afkopen van de kilometerregistratie

Je kunt een rittenregistratie afkopen bij de belastingdienst. Dit betekent dat je een vast bedrag betaalt aan de belastingdienst. Je hoeft dan geen kilometerregistratie bij te houden. Je zult wel altijd voor jezelf moeten afwegen of het afkopen van je kilometerregistratie wel echt voordeliger is.

Fraude voorkomen binnen je bedrijf

Een voordeel dat kilometerregistratie heeft is dat je fraude kunt voorkomen binnen je bedrijf. Je kunt je medewerkers verplichten een kilometerregistratie te laten doen. Dit is om zeker te weten dat ze niet prive gaan rijden met de auto van de zaak. Een rittenregistratiesysteem heeft zoals je wel ziet meer voordeel als nadelen.