Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de auto op vakantie te gaan. Niet alleen is het stukken beter voor het milieu, maar scheelt het je ook een hele hoop geld. Helemaal wanneer je over een elektrische auto beschikt, dan is de kans vrij groot dat je deze namelijk least via je werkgever of voor jezelf. De kosten zijn daarmee dus al een stuk lager, dan wanneer je zelf moet zorgen voor een auto. Je kunt je dus wel voorstellen dat een vakantie met de auto dan een stuk meer voor de hand ligt. Om je een idee te geven welke voordelen een vakantie met de auto allemaal nog meer heeft, hebben we de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Je zit nergens aan vast

Vooral wanneer je met je een gezin met jonge kinderen op vakantie gaat, is het moeten wachten op het vliegveld natuurlijk niet ideaal. Door te kiezen voor een autovakantie, kun je gaan en staan waar je maar wilt. Niet alleen tijdens de rit zelf kun je bepalen wanneer je stopt, maar ook op de plaats van bestemming heb je zelf de regie in hand op het moment dat je ergens naartoe wilt. Zo ben je niet afhankelijk van een taxi of een georganiseerde reis. Wel is het zaak dat je vooral bij een lange autorit zorgt dat je voldoende vertier hebt voor de kinderen. Een tablet of telefoon is vaak al voldoende om ze de nodige uren te kunnen laten vermaken. Heb je nog wel een smartphone over, maar geen abonnement voor internet, dan kun je deze natuurlijk gemakkelijk afsluiten. Net als het vergelijken van een abonnement voor tv en internet voor thuis, kun je ook online de beste sim only deals eenvoudig met elkaar vergelijken.

Meer ruimte

Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat, dan mag je natuurlijk maar beperkte bagage meenemen. Vaak is dit per persoon één grote koffer en een handbagage koffer. Dit kan vooral wanneer je voor een langere periode op vakantie gaat een enorme uitdaging zijn. Vooral met kinderen is een autovakantie daarom ook stukken handiger. Zo hoef je niet iedere keer te slepen met de kinderwagen en allerlei andere spullen welke je mee moet nemen voor je kinderen, maar kun je alles in de auto doen en hoef je niet na te denken over de hoeveelheid ruimte die je hebt. Wel is het aan te raden om in de auto te kiezen voor tassen in plaats van koffers, dit stapels een stuk eenvoudiger waardoor je ook meer ruimte hebt.

Voordeliger

Ga jij met de elektrische auto op vakantie, dan is dit in verhouding een stuk voordeliger dan wanneer je gaat vliegen. Hierbij moet je uiteraard wel rekening houden met het feit dat je reis een stukje langer duurt, aangezien je ook je auto zou moeten opladen. Belangrijk hierbij is wel dat je een route kiest die rekening houdt met de capaciteit van jouw accu. In eigen land is dit namelijk vaak nog niet zo’n probleem, maar hoe verder je naar het zuiden van Europa rijdt, hoe minder laadpalen er overal zijn. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je met nog 50 kilometer aan accu op zoek moet naar een laadpaal die binnen een straal van 40 tot 50 kilometer ergens zou moeten zijn.