Gebruikte heftrucks worden steeds vaker gekocht door bedrijven. En dat is niet voor niets. Het is een stuk goedkoper, duurzamer en gebruikte heftrucks kunnen vaak nog jaren mee. Ook zijn er genoeg betrouwbare aanbieders. Het is een markt dat voortdurend groeit. 

Vooraf onderzoek doen is cruciaal op het kopen van een gebruikte heftruck

Je wil natuurlijk geen miskoop, vandaar dat goed onderzoek cruciaal is. Je moet eerst weten welke heftruck je nodig hebt. Kijk naar de hefhoogte, het hefvermogen, de stuurinrichting en de type wielen. 

Wanneer de heftruck voorzien is van een CE-markering voldoet de machine aan de Europese veiligheidsnormen. Vraag daarnaast altijd om een onderhoudsboekje, maak een testrit en vraag naar de garantie.

Veel betrouwbare aanbieders verkopen gebruikte heftrucks met garantie.  

Hoeveel geld kun je besparen bij het kopen van een tweedehands heftruck?

Hoeveel geld je exact kunt besparen, is compleet afhankelijk van welk model je koopt, het onderhoud, de afstand die gereden is en hoe oud de heftruck is. In veel gevallen is het mogelijk om 50% te besparen op de aanschafprijs.

Een gebruikte heftruck kopen kan dus veel schelen in aanschafkosten. Bekijk altijd de eerder genoemde factoren, de kans dat het misgaat, is dan een stuk kleiner. Het is aan te rijden om een gebruikte heftruck te kopen met garantie, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Hoelang gaat een tweedehands heftruck mee?

Wanneer je een tweedehands heftruck goed onderhoudt, kan deze 20 jaar meegaan. Het is vooraf afhankelijk van de leeftijd, het type, het onderhoud, de omgeving en de manier waarop een heftruck gebruikt wordt. 

Sommigen gaan 100.000 kilometer mee, terwijl andere heftrucks tot wel 300.000 kilometer meegaan. Goed onderhoud is het allerbelangrijkste voor de levensduur van een tweedehands heftruck.

Kwalitatieve heftrucks van Still gaan bijvoorbeeld extra lang mee. Een Still heftruck kopen is aan te raden wanneer je een betrouwbare tweedehands heftruck wilt.