Het importeren van een oldtimer kan een spannende en uitdagende onderneming zijn. Of je nu een liefhebber bent van klassieke auto’s of op zoek bent naar een uniek voertuig, er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je de stap zet om een oldtimer te importeren. Hier zullen we enkele belangrijke punten bespreken waar je aan moet denken wanneer je een oldtimer wilt importeren.

Regelgeving en papierwerk

Een van de eerste dingen waar je aan moet denken bij het importeren van een oldtimer is de regelgeving en het papierwerk. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de specifieke regels en vereisten die gelden voor het importeren van een oldtimer in het land waar je woont. Denk hierbij aan zaken zoals de invoerrechten, belastingen en keuringen die nodig zijn om de oldtimer op kenteken te zetten.

Oldtimer op kenteken zetten

Om de oldtimer te kunnen gebruiken moet je de oldtimer op kenteken zetten. Het is belangrijk om te weten dat het proces om een oldtimer op kenteken te zetten, kan verschillen per land. In sommige landen is het relatief eenvoudig om een oldtimer te registreren, terwijl het in andere landen een complexer proces kan zijn. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de specifieke stappen die je moet volgen om de oldtimer op kenteken te zetten en dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt.

Technische keuring

Voordat je een oldtimer op kenteken kunt zetten, moet deze vaak eerst worden onderworpen aan een technische keuring. Tijdens deze keuring wordt gecontroleerd of de oldtimer voldoet aan de veiligheids- en milieueisen die gelden in het land waar je woont. Zorg ervoor dat de oldtimer in goede staat verkeert en dat eventuele gebreken worden verholpen voordat je deze aanbiedt voor de keuring.

Vrijstelling bpm bij verhuizing

Een interessante mogelijkheid om bpm te besparen bij het importeren van een oldtimer is de vrijstelling die geldt bij verhuizing. Als je verhuist naar een ander land en daar je oldtimer wilt registreren, kun je in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vrijstelling bpm bij verhuizing. Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten van het importeren van de oldtimer en is dus zeker de moeite waard om te onderzoeken.

Aandachtspunten bij aankoop

Bij het importeren van een oldtimer is het belangrijk om goed op te letten bij de aankoop van het voertuig. Controleer de staat van de oldtimer grondig en laat eventueel een expert naar de auto kijken voordat je tot aankoop overgaat. Let ook op eventuele verborgen gebreken en vraag naar de onderhoudshistorie van de auto. Zo voorkom je verrassingen achteraf en kun je met een gerust hart genieten van je nieuwe oldtimer.