Wat dacht u van een traditionele luxe rode Ferrari, Lamborghini, een Landrover of een Porsche? Deze bijzondere exclusieve luxe auto’s zijn vaak als occasion te koop. Maar bij de aanschaf van zo een dure auto moet u wel letten op bepaalde eigenschappen. Een miskoop bij zo een origineel voertuig met hoge aanschafwaarde kan een drama worden qua kosten. 

Kijk daarom vooral naar het gebruik van een gebruikte exclusieve auto. Kijk goed naar het aantal gereden kilometers maar ook naar eventuele gebreken en de onderhoudsgeschiedenis. Met de volgende tips bent u verzekerd van een goed werkende tweedehands luxe auto.

Welke tips u zeker moet meenemen bij de oriëntatie

Tweedehands exclusieve auto’s zijn meestal betaalbaarder dan u wellicht dacht. Dit hangt tevens ook van de staat van de auto af. In goede staat zijn ze vaak ook veel betaalbaarder dan een nieuw exemplaar. 

Toch blijft het een grote aankoop. Het is belangrijk om goed de tijd te nemen. En uzelf goed te laten informeren over het desbetreffende voertuig. Ook dient de makelaar betrouwbaar te zijn en voorzien te zijn van goede recensies. 

Check altijd dubbel of de stand van de kilometers kloppend is. Maak altijd een proefrit met de auto. Zo weet u zeker of deze goed rijdt en alles goed werkt. Verder dient u goed de onderdelen en status na te lopen. 

Grote voordelen van luxe exclusieve occasions

Door de hoge waarde zijn de voorgaande eigenaren er vaak extra zuinig op geweest. Onder andere dure merken als BMW’s, Porsches, Landrovers, Jaguars of Ferrari’s beschikken altijd over goede specificaties en een zeer comfortabele wegligging. 

U heeft een ruime keuze in exclusieve occasions en tevens maakt u indruk op andere mensen met zo een flitsend voertuig. Een Ferrari F355 Berlinetta is al een model welke jaren bestaat. Toch blijft de auto zeer hoog in waarde door zijn grote exclusiviteit. Hoe schaarser de auto, hoe meer deze in waarde zal stijgen.

Waar op te letten?

Belangrijk voor alle occasions is dat de kilometerstand niet al te hoog is. Ongeacht het bouwjaar kan een auto met weinig kilometers veel nieuwer zijn in zijn conditie dan auto’s met veel gereden kilometers. Het zou zonde zijn om duizenden euro’s in reparaties te moeten stoppen. Kijk goed naar het merk en eventuele mankementen. 

BMW’s hebben eerder problemen met het koelsysteem van de motor. Controleer daarvan de staat bij aanschaf. Als dit systeem niet goed werkt raakt de motor snel oververhit. De BMW E90 serie staat bekend met problemen aan de elektrische onderdelen. Ook hebben sommige stoffen die op het interieur worden toegepast eerder slijtage. De Ferrari 456 series hebben nogal eens olielekken nabij het kleppendeksel en automankementen. 

Automatische varianten hebben hoge reparatieprijzen. De Porsche 911 991 hebben soms dakproblemen. Dit zijn Cabriolets. Openen en sluiten kan stroef gaan. Ook wil de airco nog wel eens lekkage vertonen. Het dashboard wil nog wel eens rammelen door plastic onderdelen. De Land Rover Discovery kan uitlaatproblemen hebben. 

Dit is tevens een ouder model. Ook heeft dit model sneller motorstoringen of motor defecten. Let dus goed op belangrijke onderdelen zoals de motor, remsysteem, transmissie, airco, verwarming, vloeistoffen, eventuele olielekkage etc. Elk model heeft specifieke problemen die veelvuldig kunnen terugkeren. Laat u goed informeren bij de dealer of verkoper.