In alle steden over de wereld rijden er inmiddels extralegale elektrische scooters. In sommige steden zijn ze per uur te huren, in andere steden zijn ze meestal particulier bezit en gemakkelijk te vinden in de buitenwijken. Hoe dan ook, de stedelijke mobiliteit verandert vaak. Het wordt sneller en schoner, en het wordt elektrisch. De beste elektrische scooters zijn er nu al, deze zijn bij verkopers zoals Scootercentrum te vinden. Elektrische scooters zijn nu populair omdat ze praktisch, handig, draagbaar, milieuvriendelijk, betrouwbaar, zuinig en relatief betaalbaar zijn.  

Elektrische scooters zijn zuinig in gebruik

Niet zo veel als een traditionele fiets, natuurlijk, maar het bezit van een elektrische scooter heeft in een stad grotendeels dezelfde voordelen als een trap ondersteunde fiets. De brandstofkosten – in de vorm van elektriciteit – zijn natuurlijk veel goedkoper dan benzine, maar er zijn nog andere besparingen. 

Rijden op een elektrische scooter kost geen moeite

Elektrische scooters zijn een mooie keuze als je geen fiets wilt kopen die steeds opnieuw moet worden aangesloten en je naar iedere school of werk moet trappen. Je komt dus niet bezweet op je werk aan en je bent ook niet moe als je thuiskomt. Dat betekent dat je geen tijd hoeft te verspillen aan douchen, maar in vergelijking met elke dag op de fiets naar het werk en terug, mis je wel een waardevolle dagelijkse workout. Je hebt ook geen slim spandex pakjes nodig, maar we raden je wel de beste elektrische scooter accessoires aan.

Stedelijke mobiliteit is de nieuwe megatrend

We staan aan de vooravond van een revolutie in de manier waarop we ons in de 21e eeuw door onze steden verplaatsen. Regeringen die de klimaatverandering aanpakken, weten dat de uitstoot van voertuigen moet dalen. Daarom heeft het Verenigd Koninkrijk de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s tegen 2030 verboden. Elektrische auto’s van meer dan 20. 000 pond zullen echter geen snelle oplossing zijn. Dit betekent fietsdeelsystemen, dockless bikes en elektrische scooters in steden over de hele wereld. 

Veilige optie voor transport

Steden proberen forenzen al tientallen jaren over te halen hun auto te laten staan en begonnen vooruitgang te boeken toen het coronavirus opdook. Plotseling zijn overvolle bussen en treinen niet meer waar iedereen wil zijn (en dat zal ook de komende jaren niet meer zo zijn, aangezien de samenleving vecht tegen de verspreiding van Covid-19-infecties), maar helaas heeft dit alles de privé-auto weggehaald. Want ook voor het voorkomen van infecties kan het behulpzaam zijn. 

Elektrische scooters zijn gemakkelijk te onderhouden

Elektrische scooters zijn niet helemaal onderhoudsvrij maar als je ze iedere dag laat oliën dan kun je vanzelf wel zien of er iets aan de hand is. Als je een elektrische scooter met luchtbanden hebt, gebruik dan een fietspomp met een manometer om de bandenspanning regelmatig te controleren, controleer of het profiel van de banden in orde is, en controleer de remmen op slijtage. Het is ook verstandig om je elektrische scooter schoon te houden – maar voordat je hem opnieuw laat oliën leg voor alle zekerheid eens een afwijkend werk datum in. 

Batterijen van elektrische scooters blijven zich ontwikkelen

Hebben jullie last van ‘actieradius angst’? De angst dat de accu leeg raakt terwijl je mijlen van huis bent, is het meest voorkomende gevoel bij mensen die overwegen elektrisch te gaan rijden. De meeste elektrische scooters van Scootercentrum kunnen ongeveer 20 mijl rijden op één lading, hoewel er nu modellen zijn die meer dan 50 mijl kunnen rijden. Er is een wisselwerking met de draagbaarheid. Elektrische scooters opladen snel en je kunt tevens bestellen tot acht uur lang, maar nieuwere modellen brengen dat terug tot ongeveer vijf uur, en soms zijn er zelfs verwisselbare batterijen verkrijgbaar, zodat je altijd een volledig opgeladen reservebatterij bij de hand kunt hebben.