Elektrisch rijden is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen rijden vandaag de dag elektrisch. Zeker met de huidige brandstofprijzen is de vraag naar elektrische auto’s toegenomen. Niet alleen bij particulieren, maar ook bij ondernemend Nederland.

Rij jij voor je eigen onderneming ook heel wat kilometers? En ben je wellicht op zoek naar een manier om je steentje bij te dragen aan het milieu en bovendien ook nog eens wat extra geld te besparen? Dan overweeg je waarschijnlijk de aankoop van een elektrische auto. Maar is dit wel een goed idee? Bespaar je echt veel geld op brandstof met een zakelijke laadpas en een elektrische wagen? Is het wel een prettig vervoersmiddel wanneer je veel op de weg te vinden bent? En waar moet je allemaal nog meer aan denken? We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

Hoe lang rij je dagelijks?

Een elektrische auto klinkt misschien fantastisch, maar is zeker niet voor iedereen weggelegd. Je moet immers wel bedenken dat de auto regelmatig opgeladen moet worden. Wanneer jij voor het werk soms hele dagen op de weg te vinden bent, is het natuurlijk helemaal niet fijn als je om de haverklap moet stoppen om de auto op te laden. Bovendien is dit niet binnen enkele minuten gebeurt. Het zal dus telkens tijd kosten. En tijd is geld voor de meeste ondernemers. Bedenk daarom goed hoeveel kilometers je dagelijks moet rijden en of het mogelijk is om de auto tussentijds op te laden of dat dit van je kostbare tijd gaat. Zo weet je zeker of de elektrische auto ook daadwerkelijk iets voor jou is.

Vraag om advies aan je boekhouder

Weet je niet precies of het ook fiscaal aantrekkelijk genoeg is om een elektrische auto te kopen? Of wil je weten of het überhaupt is om een auto op de zaak te zetten? Win dan altijd advies in bij je boekhouder. Deze is op de hoogte van de meeste regels en weet precies te vertellen (of uit te zoeken) wat de voordeligste keuze is voor jouw bedrijf.

Schaf een zakelijke laadpas aan

Schaf je een elektrische auto aan? Maak dan ook gebruik van een zakelijke laadpas. Een laadpas brengt namelijk een hoop voordelen met zich mee. Met deze pas kun je overal in Nederland gemakkelijk je auto opladen. Daarnaast zitten bij sommige laadpassen ook handige extra’s zoals gratis parkeren en wassen. Tot slot ontvang je met de pas iedere maand een duidelijk factuur, heb je geen last meer van losse bonnetjes en is het doorgeven van de btw-aangifte een stuk makkelijker geworden. Ideaal!