Kaart wereld

 

StevePB  | Pixabay

Veel mensen in Nederland brengen op een dag tijd door in hun auto. Ze gebruiken de auto om naar hun werk te rijden, de kinderen naar school te brengen of juist om allerlei activiteiten te doen zoals winkelen en recreatie. Met de opkomst van de smartphone en goedkoop internet zijn er verschillende applicaties (afgekort apps) ontwikkeld op de smartphone om het de automobilist makkelijk te maken. In onderstaande alinea’s wordt ingezoomd op handige apps voor de automobilist.

Google maps

Zonder het gebruik van deze app is het voor veel mensen moeilijk om op de plaats van bestemming te komen. Google maps heeft het voordeel dat de app gebruiksvriendelijk is en behalve de internetkosten gratis in gebruik is. Een handige tool van deze app is dat het de actuele verkeerssituatie laat zien en uit zichzelf aanbevelingen geeft om wegwerkzaamheden en files te vermijden. Daarnaast is het mogelijk maps te gebruiken zonder verbinding met internet.

Flitsmeister

Voor de automobilist is het handig om te weten waar het verkeer vaststaat. Met de app van Flitsmeister krijg je de actuele files in beeld. Daarnaast geeft de app actuele informatie weer over flitsers en trajectcontroles. Door het gebruiken van de app kun je voorkomen dat je te maken krijgt met hoge boetes vanwege snelheidsovertredingen. Een ander groot voordeel van Flitsmeister is dat je het in heel Europa kunt gebruiken en dus ideaal als je met de auto op vakantie gaat in Europa.

Parkmobile

Ben je aangekomen op de bestemming dan moet je de auto parkeren en betalen bij de parkeerautomaat. Met de opkomst van apps is het mogelijk om te betalen door middel van een parkeerapp. De werking is simpel: je zet de app aan op het moment dat de auto staat geparkeerd en op het moment van wegrijden sluit je de app. Voordelen zijn dat je geen kleingeld op zoek hoeft te hebben en niet meer betaald dan nodig. In het geval de maximale parkeerduur is verlopen ontvang je een melding via sms. Hier vind je meer informatie over het gebruik van de parkeerapp.

ANWB onderweg

Een app die veel wordt gebruikt door de automobilist is de ANWB onderweg app. De app voorziet je in actuele reisinformatie door een overzicht van flitsers en files te geven, maar ook levert het informatie op het gebied van gladheid, weersomstandigheden en de mogelijkheid om de ANWB Wegenwacht te bellen. Daarnaast biedt de app een reisplanner, waarmee je zonder problemen je eindbestemming kunt bereiken en geeft het informatie over waar je kunt tanken en je elektrische laadpalen kunt vinden. Door thuis op je wifi de kaarten al te downloaden bespaar je op je internetbundel. En als je thuis goedkoop internet hebt, is dat nog mooier meegenomen.

Auto’s kopen en verkopen

Voor een automobilist is het hebben van een goede auto belangrijk om comfortabel te kunnen rijden. Er zijn verschillende apps waarbij je een auto kunt kopen, maar ook kunt verkopen. Marktplaats is de site waar de meeste auto’s worden aangeboden. Een andere app die je kunt gebruiken voor de koop en verkoop van auto’s zijn AutoScout24 en Gaspedaal.nl, waar een groot aantal tweedehands auto’s zijn te vinden. Via internet is het mogelijk om de dagwaarde van je auto te bekijken.