Heb je een nieuwe auto gekocht? Vergeet dan niet om deze te verzekeren. Zonder autoverzekering mag je namelijk niet de openbare weg op met het voertuig. Sommige mensen sluiten de eerste beste autoverzekering af die zij tegenkomen, maar dit heeft niet onze voorkeur. Wanneer je deze aanpak hanteert, is de kans namelijk minimaal dat je de juiste autoverzekering vindt. Benieuwd hoe je dan wel te werk gaat? Dat vertellen wij je hier. Na het lezen van deze tekst weet je dan ook precies hoe je de juiste autoverzekering uitkiest.

Welke dekking past het beste bij jou?
Een auto moet minimaal verzekerd worden voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je met het voertuig bij anderen veroorzaakt. Ook schade aan spullen van anderen vallen binnen de dekking van deze verzekering auto. Mensen die een auto van 10 jaar of ouder willen verzekeren, kiezen vaak voor een WA-verzekering.

Als jouw auto nog geen 10 jaar oud is, heeft het voertuig mogelijk nog een relatief hoge dagwaarde. Daarom wil je misschien ook dat schade aan jouw auto vergoed wordt. In dat geval kun je voor WA + Beperkt Casco kiezen. Jouw auto is in dat geval ook verzekerd voor schade door diefstal, joyriding en inbraak, brand, storm en invloeden uit de natuur en een botsing met loslopende dieren. Voor auto’s van 6 tot 10 jaar oud wordt vaak een WA + Beperkt Casco autoverzekering afgesloten.

Tot slot kun je kiezen voor de verzekering WA + Volledig Casco. Jouw auto is in dat geval verzekerd voor alle zaken die we hierboven al noemden, maar hier houdt het niet bij op. Ook schade aan jouw auto als gevolg van vandalisme en een aanrijding of botsing is verzekerd. Omdat dit de meest uitgebreide verzekering is, staat deze autoverzekering ook wel bekend als all risk verzekering auto. WA + Volledig Casco wordt het meest gekozen voor auto’s jonger dan 6 jaar.

Maak altijd een vergelijking
Voordat je een autoverzekering afsluit is het verstandig om een vergelijking te maken. De meeste mensen nemen hier alleen niet de tijd voor. Zonde, want door te vergelijken is de kans een stuk groter dat je de juiste autoverzekering vindt. Vaak wordt gedacht dat autoverzekeringen vergelijken veel tijd en moeite kost, maar dat hoeft niet. Je kunt namelijk een vergelijkingssite gebruiken. Dankzij zo’n site heb je binnen de kortste keren de beste autoverzekering gevonden.

Laat je niet te veel leiden door de premie
Bij het vergelijken van autoverzekeringen letten veel mensen op de premie. Logisch, want je wilt niet onnodig veel betalen voor het verzekeren van jouw auto. Het is alleen niet verstandig om je te veel te laten leiden door de premie. Een goedkope autoverzekering is fijn, maar het is belangrijker dat jouw auto goed verzekerd is. Vergeet daarom ook niet naar de voorwaarden van een autoverzekering te kijken. Als je zowel op de premie als de voorwaarden let, slaag je er vast en zeker in om de juiste autoverzekering uit te kiezen.