Wil je graag een auto rijden, maar deze niet zelf aanschaffen? Werk je in een bedrijf waar je de mogelijkheid hebt om een bedrijfsauto te rijden? Dit is ook een goede manier van auto rijden. Het bedrijfsauto is niet van jou, maar blijft wel geheel bij jou. Maar betekent het dat je zelf je benzine moet vullen? Onderstaand kun je lezen hoeveel kosten je kwijt bent aan je bedrijfsauto. Bij jos verstappen kun je duidelijke informatie vinden.

Kosten van een bedrijfsauto

Als je een bedrijfsauto rijdt betekent dit dat bijna alle kosten vallen onder zakelijke kosten. Je kunt de kosten dus aftrekken van je winst.

  • Aanschafprijs; is het tijd voor een nieuwe bedrijfsauto? Je gaat deze aanschaffen en de BTW voor de aanschafprijs krijg je terug.
  • Autoverzekering; alle voertuigen dienen verzekerd te zijn, zo ook een bedrijfsauto. De verzekeringskosten worden afgetrokken van je winst.
  • Motorrijtuigen belasting; eenieder die over een voertuig bezit dient motorrijtuigenbelasting te betalen. Indien je een bedrijfsauto rijdt betaal je dit ook, maar je krijgt de gemaakte kosten terug. Het auto en de belastingdienst houdt er geen rekening mee.
  • Benzine; alle brandstof die je in de auto vult is aftrekbaar. Dit geldt ook voor reparaties. Elk auto heeft een beurt nodig of als iets vervangen moet worden deze kosten terug gegeven.
  • Verkeersboete; alle verkeersboete die je krijgt bij overtreding krijg je niet terug. Die gaan helaas wel van jou eigen kosten, omdat het tegen de regels zijn.

Het is voordelig om een bedrijfsauto te rijden, omdat bijna alle kosten van het bedrijf zijn. Je kunt voorschieten, maar uiteindelijk krijg je ze allemaal terug. Let er wel op dat je niet tegen de regels gaat. Want als je dit bewust doet gaat het wel in jou kosten. Een bedrijfsauto rijden is handig vooral als je weet dat je geen eigen auto kunt aanschaffen, maar toch de mogelijkheid hebt tot een vervoer.