Auto verkopen zorgt er altijd voor, dat er wel voldaan moet zijn aan een aantal randvoorwaarden. Zo moeten de autopapieren wel in orde zijn om de overschrijving vlekkeloos plaats te laten vinden. Om gelijk met de auto weg te mogen rijden, moet ook de verzekering in orde worden gemaakt door de koper. En hoe staat het dan met de APK? Ook die is namelijk verplicht bij deelname aan het verkeer. Toch is het mogelijk om zonder problemen de auto zonder APK te verkopen.

Maak er wel gelijk melding van

Wie gelijk eerlijk voor de dag komt, zal later ook niet veel uitleg verschuldigd zijn. Geef bij de verkoop daarom gelijk mee, dat er geen APK aanwezig is. Een auto zonder APK, mag niet meer op de openbare weg verschijnen en is een proefrit daarmee van de baan. Dat is een belangrijke stap voor het bepalen van de hoogte van de uiteindelijke verkoopprijs. Indien mogelijk, is het daarom aangeraden om toch voor de APK te gaan. Na de overschrijving, is simpelweg met de auto wegrijden door de nieuwe eigenaar er ook niet bij en zal er een sleepauto ingehuurd worden. Het is daarom wel beter wanneer er gelijk aangegeven kan worden waarom de APK verlopen is. Het is namelijk wel mogelijk om zonder een APK aan het verkeer deel te nemen wanneer er aangetoond kan worden dat men op weg is naar een keuringsstation. Bij een opkoper gaat alles natuurlijk een vlot verloop hebben en kan een kijkje genomen worden op Autonaardesloop.nl.

Met of zonder APK verkopen, het blijft van groot belang dat er gelet wordt op de overschrijving. Het vrijwaringsbewijs moet zeker in handen worden gekregen. Wees ook eerlijk toe naar de koper en leg uit waarom de APK vervallen is. Dit maakt het eenvoudiger om de auto te verkopen en leidt vaak naar een wat hogere prijs. Na een gedegen afstemming, kan de nieuwe eigenaar zelfs gelijk na de overschrijving rijden naar de garage voor de APK.

Bron: www.autonaardesloop.nl