Wat de reden is waarom je graag een kenteken over wilt schrijven, kan enorm verschillend zijn. Misschien is je auto vanwege ouderdom toe aan vervanging. Er staat gezinsuitbreiding op de planning, wat dus ook betekent dat daar een grotere auto voor nodig is. Of je bent in verband met een nieuwe baan druk op zoek naar een tweede auto voor in het huishouden. Op het moment dat je een nieuwe auto hebt gekocht, moet je deze natuurlijk ook overschrijven. Hoe je een kenteken op naam zetten 

 het beste aan kunt pakken, lees je in dit blog.

Zorg er altijd voor dat je een tenaamstelling in het bezit hebt

Een auto overschrijven wordt ook wel de tenaamstelling van een auto wijzigingen genoemd. Het houdt eigenlijk gewoon in dat de auto van eigenaar wisselt. Let er dan altijd op dat je een tenaamstellingscode in het bezit hebt. Deze code bestaat uit negen cijfers en het is het bewijs dat jij de nieuwe eigenaar van die ene prachtige wagen bent. Het eerste deel van de code krijg je in het bezit als de auto op je eigen naam is gezet. Vervolgens ontvang je het kentekenbewijs en het tweede gedeelte van deze code via een brief van het RDW. Het is dus altijd enorm belangrijk dat je beide documenten goed in je eigen bezit houdt, mede doordat je dit ook weer nodig hebt op het moment dat je de auto gaat verkopen.

Dit bedragen de kosten van het overschrijven van de auto

Gelukkig zijn de kosten voor het overschrijden van de auto niet hoog. Je bent in 2024 een bedrag van € 10,75 kwijt aan deze taak. En heb je de keuze gemaakt om de wagen te verkopen In dat geval ontvang je meteen na de verkoop van de auto een vrijwaringsbewijs. Zo kun je altijd aantonen dat je niet langer verantwoordelijk bent voor de auto. Je hoeft er dus op dat moment ook geen verzekering meer voor te betalen.

Kies voor gemak door het hele proces online uit te voeren

Gelukkig hoeft het overschrijven van de auto helemaal niet veel tijd te kosten. Dit voer je eenvoudig en snel online uit. Hierdoor heb je niet langer meer te maken met erg veel administratieve rompslomp en het overschrijven heb je al in een paar overzichtelijke stappen gedaan. Overtuigd geraakt? Bekijk deze stappen alvast een keer online, zodat je daar goed op voor bent bereid op het moment dat dit echt nodig is.