De Kia Niro is een compacte crossover SUV die is ontworpen om milieuvriendelijk te zijn. De Niro werd voor het eerst in 2016 geïntroduceerd en is sindsdien een populaire keuze onder consumenten die op zoek zijn naar een efficiënte en duurzame auto.

Drie varianten
De Niro is verkrijgbaar in drie verschillende varianten: de hybride, de plug-in hybride en de volledig elektrische versie. De hybrideversie maakt gebruik van een 1.6 liter benzinemotor in combinatie met een elektromotor en een kleine batterij. Dit systeem levert een combinatie van 141 pk en 265 Nm koppel en heeft een brandstofverbruik van slechts 3,8 liter per 100 km. De plug-in hybrideversie heeft een grotere batterij waardoor de elektromotor alleen kan worden gebruikt voor korte afstanden. De volledig elektrische versie heeft een batterijcapaciteit van 64 kWh en een actieradius van maximaal 455 km volgens de WLTP-norm.

Prijzen
De prijs van de Kia Niro varieert afhankelijk van de gekozen variant en de uitrusting. De hybrideversie van de Niro begint bij een prijs van ongeveer € 30.000. De plug-in hybrideversie begint bij een prijs van ongeveer € 40.000, terwijl de volledig elektrische versie begint bij een prijs van ongeveer € 45.000. Deze prijzen zijn ongeveer indicatief en kunnen variëren afhankelijk van de markt en de verkoopvoorwaarden. Je kunt natuurlijk ook altijd kijken voor een Kia Niro op autotrack.nl. Hier zijn allerlei verschillende mooie occasions te vinden. Je rijdt deze prachtige auto dan dus uiteindelijk voor een lagere prijs. De moeite waard om even te kijken.

Efficiënte auto
Eén van de grootste voordelen van de Kia Niro is zijn efficiëntie. Dankzij de hybride-aandrijflijn en de aerodynamische carrosserie is de Niro in staat om een grote afstand af te leggen met een relatief kleine hoeveelheid brandstof. Bovendien is de Niro uitgerust met een aantal technologieën die de efficiëntie verder verhogen, zoals een actieve luchtstroomregelaar en een automatische stop-start-functie.

Interieur is comfortabel en ruim
Het interieur van de Niro is comfortabel en ruim. Er is voldoende beenruimte voor zowel de bestuurder als de passagiers, en de achterbank is ook verstelbaar. De Niro is ook uitgerust met een aantal moderne technologieën, zoals een touchscreen-infotainmentsysteem, een achteruitrijcamera, een navigatiesysteem en een aantal veiligheidssystemen zoals lane departure warning en forward collision warning.

Veiligheid
Op het gebied van veiligheid, de Niro is uitgerust met een aantal geavanceerde systemen die de bestuurder ondersteunen bij het voorkomen van ongelukken. Dit omvat onder andere een lane departure warning-systeem, een forward collision warning-systeem en een automatische noodremfunctie. Bovendien is de Niro ook uitgerust met een aantal passieve veiligheidssystemen, zoals airbags en gordelspanners, die helpen om de gevolgen van een ongeval te beperken.

Sportief en modern design
Een ander opvallend kenmerk van de Kia Niro is zijn stijlvolle uiterlijk. De Niro heeft een sportief en modern design, met scherpe lijnen en een atletische uitstraling. De voorzijde van de auto is voorzien van Kia’s kenmerkende “tigergroene” grill, waardoor de Niro opvalt in het verkeer. De achterzijde van de auto is ook opvallend met zijn grote achterlichten en sportieve uitstraling.