Het is nog niet zo lang geleden dat je alleen als ondernemer voor je wagenpark auto’s kon leasen. De afgelopen jaren heeft private lease zeker aan populariteit gewonnen. En dat is eigenlijk geen verrassing. Private lease biedt namelijk een aantrekkelijk alternatief voor het traditioneel autobezit (een auto kopen). Bovendien heb je als autoliefhebber de mogelijkheid om tegen een vast bedrag per maand in een nieuwe auto te rijden zonder je zorgen te hoeven maken over onverwachte kosten en vermindering van de waarde. Private lease hoeft helemaal niet duur te zijn als je maar de goedkoopste aanbieding vindt. Bijvoorbeeld door de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Voorspelbare kosten

Aangezien het leven steeds duurder wordt, is het wel zo fijn als je van te voren precies weet wat je aan vaste lasten kwijt bent in de maand. Een van de voordelen van een private lease auto is dat je precies weet wat de kosten zijn voor je auto. Behalve dan natuurlijk brandstof, want dat is voor iedereen een fluctuerende kostenpost. Uitgaven voor onderhoud, reparaties, belasting en verzekeringen heb je niet, want dat wordt allemaal door de leasemaatschappij geregeld. Dus naast het leasebedrag per maand ben je verder alleen de kosten voor de brandstof kwijt. Naast het feit dat je de kosten voor onderhoud en dergelijke niet hebt, heb je de administratieve rompslomp van verzekeringen, wegenbelasting en dergelijke niet als je een auto leaset. Dat is goed geregeld!

Gevoel van vrijheid

Als je graag in een nieuwe auto rijdt en niet te lang dezelfde kilometervreter in je bezit hebt, dan is private leasen een goed idee. Het geeft immers een gevoel van flexibiliteit en vrijheid, omdat het je de mogelijkheid geeft geregeld van auto te wisselen en altijd in een up-to-date model te rijden. Voor degenen die graag de nieuwste technologische snufjes en veiligheidsvoorzieningen willen ervaren, is private lease dus een uitstekende keuze. Het stelt je in staat om aan je veranderende behoeften en smaak te voldoen zonder vast te zitten aan langdurige financiële verplichtingen. Een echt voordeel dus.

Hou het netjes

Aan de andere kant is een private lease auto nooit echt helemaal van jou, zoals een zelf gekochte auto dat wel is. Het is dus wel een goed idee om de auto netjes te houden qua interieur. Natuurlijk kun je een persoonlijke touch aan de auto geven door iets leuks aan de achteruitkijkspiegel te hangen, maar hou er wel rekening mee dat je je persoonlijke bezittingen echt allemaal uit de auto haalt als je deze weer voor een ander exemplaar inwisselt met een nieuw private lease contract.

Geen problemen met inruilwaarde

Als je een auto hebt gekocht en er jarenlang vol plezier in hebt gereden, dan zal je bij de verkoop ervan merken dat je niet net zoveel ervoor terugkrijgt als waarvoor je de auto hebt gekocht. Dat is heel normaal. Alle elektronica, dus ook auto’s, nemen af in waarde. Dat is een verschil tussen kopen en leasen, want met private lease merk je dit niet. De verantwoordelijkheid voor de restwaarde van het voertuig ligt namelijk bij de leasemaatschappij, waardoor het risico op waardevermindering voor jou als bestuurder aanzienlijk afneemt..

Private lease is duurzaam

Wist je dat een auto uit private lease bijdraagt aan duurzaamheid en een beter milieu? Dat komt vooral doordat nieuwe auto’s veel minder vervuilend zijn door efficiënte motoren en energiezuinig brandstofverbruik. Naarmate een auto ouder wordt, kan de uitstoot vanuit de motor groter worden. Dat is een heel normaal proces. Door geregeld te kiezen voor een nieuwere auto verbruik je dus minder. Natuurlijk mag je in het kader van duurzaamheid de lease auto zo nu en dan laten staan.

Private lease hoeft niet duur te zijn

Als je ervoor kiest om een auto via private lease te gaan rijden, dan weet je qua kosten dus waar je aan toe bent. Het loont overigens om weloverwogen keuzes te maken. Natuurlijk kun je een heel grote auto kiezen, maar als je deze niet gebruikt, dan is het zonde van het lease geld wat je betaalt. Kies dan voor een kleinere auto die qua lease contract beter in je budget past. Weeg daarnaast af of je een benzineauto of juist een elektrische auto wil gaan leasen. Kijk daarbij zowel naar de maandelijkse kosten, als naar het verbruik, de kosten voor energie of brandstof en natuurlijk naar wat jij het prettigste vindt. Door middel van een goede vergelijkingssite kun je gemakkelijk het goedkoopste leasecontract vinden wat helemaal past bij je wensen voor je volgende auto.

Kiezen voor private lease heeft zo zijn voordelen. Het kan autorijden plezieriger en toegankelijker maken voor een bredere groep mensen. Private lease biedt tevens een aantrekkelijke en moderne benadering van autorijden. Bovendien kun je al goedkoop uit zijn, zodat private lease een aantrekkelijke keuze is.