Als je, net als zoveel mensen, helemaal fan bent van Mercedes, maar je vindt de aanschafkosten toch een beetje te hoog, dan is het leasen van een Mercedes een goede optie. Vooral zakelijk wordt veel Mercedes gereden. Maar je kunt nu, naast zakelijke lease ook kiezen voor een private lease Mercedes. Zo rij je privé, voor een vaste prijs per maand, in één van de beste auto’s ter wereld. Bij Athlon heb je zowel bij zakelijke lease als bij private lease de keuze uit meerdere Mercedes-modellen, en de keuze uit volledig elektrisch, hybride of benzine. Je kunt zelfs kiezen voor een gebruikte (tweedehands) Mercedes-Benz. Wanneer je kiest voor een Mercedes-Benz occasion, dan rij je in een goede tweedehands wagen met een kortere looptijd en/of tegen een lager maandtarief.

Private lease wat is dat en wat is het voordeel hiervan?

Private lease van een nieuwe auto of een occasion betekent dat je als particulier, voor een vast bedrag per maand, een nieuwe of tweedehands auto rijdt. Daarvoor betaal je, over een vooraf vast afgesproken periode, tussen de 12 en 60 maanden, een vast bedrag per maand. Dat maandbedrag is inclusief:

  •         Wegenbelasting,
  •         Allriskverzekering
  •         Pechhulp in Nederland
  •         Reparatie, onderhoud en (zomer) banden
  •         Een eigen risico alleen als de schade niet verhaald kan worden

Wel moet je zelf de brandstof en bekeuringen betalen. Bij private lease betaal je géén fiscale bijtelling.

 

Waarom kiezen voor een tweedehands private lease?

Bij Athlon kun je, voor zakelijk en private lease dus ook kiezen voor een tweedehands auto. Deze auto’s zijn altijd bij Athlon in onderhoud geweest, zijn goed uitgerust en hebben weinig kilometers op de teller. Bovendien zijn deze occasions zeer vriendelijk geprijsd en kan de auto snel worden geleverd. Wanneer je kiest voor een tweedehands auto ben je dus een stuk goedkoper uit en ligt het vaste maandbedrag ook lager. Dit maandbedrag is nog steeds inclusief bovengenoemde kosten.

 

Wil je meer weten over een auto die je wilt gaan leasen

Wanneer je een tweedehands auto wilt gaan leasen, kun je via het kenteken registratie systeem, veel informatie opvragen. Zo kun je naast veel technische gegevens ook zien wat het verbruik en het gewicht is van die auto, of de auto een aanrijding heeft gehad en wanneer de auto voor het laatst APK gekeurd is. Door vooraf het kenteken registratiesysteem te checken weet je precies wat je kunt verwachten van een tweedehands leaseauto, ook al zit het onderhoud en de eventuele reparaties inbegrepen bij het maandbedrag.

 

Short lease voor een vaste lage prijs!

Wanneer je kiest voor private lease van een occasion, dan kies je eigenlijk voor short lease. Bij occasion lease voor particulieren kan de leasetermijn namelijk een stuk korter zijn omdat de prijs van de auto lager ligt. Zo zit je niet lang vast aan een leaseovereenkomst. Het leasen van een tweedehands auto is dus een goede oplossing als je op zoek bent naar een tijdelijke oplossing. Je rijdt, ook met occasion lease, een betrouwbare, mooie auto voor een vast laag maandbedrag. Tevens kom je ook met een tweedehands leaseauto niet voor verrassingen te staan, want het onderhoud en de reparaties zijn inbegrepen in het maandbedrag.