Reizen met een dakkoffer, ook wel bekend als bagagebox of skibox, is een ideale manier om extra ruimte te creëren zodat je grotere items mee kunt vervoeren. Denk aan je ski’s, snowboard, stokken of skischoenen. Een dakkoffer met dakdrager is over het algemeen een betrouwbaar en stevig systeem om lange afstanden mee af te leggen. Toch is het verstandig om je te verdiepen in de soorten dakdragers en dakkoffers voor je besluit er een aan te schaffen. In dit artikel leggen we je uit wat je moet weten, zodat jij straks veilig de weg op kunt met jouw spullen.

  1. De grootte en het gewicht van de dakkoffer op je auto

Het klinkt misschien wel logisch, maar niet iedere dakkoffer past op elke auto. Dit komt zowel de grootte als het gewicht nogal invloed hebben op het kunnen dragen van de dakkoffer. Het is daarom verstandig om advies van een expert in te schakelen. Deze persoon kan meekijken door naar de afmeting en het gewicht van je auto te kijken en op basis daarvan te bepalen welke dakkoffer bij jouw situatie past.

  1. Rails nodig? Niet per se!

Je denkt misschien dat je al een rails op de auto moet hebben om een dakkoffer erop te zetten, maar je kunt dit vaak ook gewoon erbij huren. Dus zelfs als je een kale auto hebt, kun jij een dakkoffer op je auto laten plaatsen. Er zijn verschillende soorten systemen die een dakkoffer kunnen bevestigen: kaal of niet.

  1. Veilig en duurzaam de weg op

Een dakkoffer huren is iets wat je op een veilige manier wilt doen. Je gaat immers een groot stuk met de auto rijden, dus je wilt dat zowel de dakkoffer als jouw auto veilig zijn. Een dakkoffer die niet goed vast zit of dicht kan, kan voor grote gevaren zorgen op de weg wanneer deze bijvoorbeeld openklapt.

Met een dakkoffer op vakantie gaan is dus een hartstikke slim idee. Wel is het verstandig om uit te zoeken dat je de juiste dakkoffer voor jouw auto huurt of koopt. Bij twijfel kun je altijd het beste even iemand met verstand over dakkoffers vragen of je de juiste keuze maakt.