Aan het leasen van een auto zijn er een tal van voordelen verbonden en dat geldt ook wanneer er sprake is van short lease. Deze vorm van leasen mag niet verward worden met het huren van een auto omdat er duidelijk sprake is van andere voorwaarden. Die vallen voor zowel particulieren als bedrijven en ondernemers gunstig uit. Toch geniet short lease nog relatief minder bekendheid.

Dat is echter niet eerlijk

Bij elke vorm van lease wordt er door de leasemaatschappij zorggedragen voor het onderhoudt en al het andere wat te maken heeft met het operationeel houden van de auto. Behalve tanken dan en moet de leasenemer natuurlijk ook voldoen aan de maandelijkse betalingsverplichting. Deze regels gelden ook voor short lease en mag dat gelijk worden toegevoegd aan het lijstje van voordelen. Er komt echter meer erbij kijken en is deze manier van leasen gewoonweg ideaal om te voorzien in een vervoersbehoefte waarin snel voldaan zal moeten worden. Zo kan er een bedrijfswagen uitvallen of is er een extra auto nodig voor een speciaal project. Voor zulke gevallen is een short lease auto geschikt en is er altijd keuze uit een ruime verzameling. Geen lange wachttijden dus, maar gewoon na een dag weg rijden met de auto van keuze.

Een prima tijdelijke oplossing

Ook voor particulieren biedt een short lease de nodige voordelen. Zo wordt er gewoonlijk geen notering bij het BKR gedaan en kunnen ook personen die over nogal wat financiële verplichten beschikken, toch geholpen worden. Wie het onderste uit de kan wilt halen op het gebied van tarieven, kan uitkijken naar tweedehandse leaseauto’s. Die worden voor veel lagere tarieven aangeboden en komen ook personen met een klein budget aan bod. Deze financiële voordelen gelden trouwens ook gewoon voor bedrijven en is short lease daarom ook zeker het overwegen waard.