Een motorverzekering is een verzekering die bescherming bied aan veroorzakers van aanrijdingen. Middels de motorverzekering wordt de veroorzaker beschermd tegen financiƫle gevolgen van een schade, aangebracht aan derden. Naast de basis WA verzekering zijn er verschillende soorten motorverzekeringen mogelijk. In dit artikel bespreken we enkele soorten motorverzekeringen.

Soorten motorverzekeringen

Wanneer je een motor hebt gekocht moet je deze ook verzekeren. De verzekeringsmaatschappij begint altijd eerst met de basis verzekering, ook wel de WA verzekering genoemd. Met de WA verzekering wordt de aansprakelijkheid van de verzekeringnemer/ de eigenaar gedekt. Maar naast de WA verzekeringen zijn er ook andere verzekeringen mogelijk.

WA motorrijtuigen verzekering

Gesteld kan worden dat elke eigenaar van een motor tenminste over de WA motor verzekering moet beschikken. De WA verzekering bij motorrijtuigen bied bescherming tegen de gevolgen van schade die aan anderen is toegebracht door gebruik van de motor. Verder dekt de WA verzekering ook nog hulp aan anderen en pechservice buitenland.

WA + beperkt casco verzekering

Nieuwe motoren krijgen allereerst de basis WA verzekering toegeschreven. Het is een verplichte verzekering, maar het kan wel aangevuld worden. De aanvulling is mogelijk met de WA + beperkt casco verzekering. Deze verzekeringsmogelijkheid heeft uitgebreide dekkingen voor schade aan derden, hulp na ongeval, pechtservice in het buitenland, diefstal en joyriding, brand en stroomschade en aanrijding met dieren. Sluit u de WA+ beperkt casco verzekering af dan krijgt u al de bovenstaande punten mee in het contract.

WA+ volledig casco verzekering.

Een derde mogelijkheid van motorverzekering is de WA+ volledige casco verzekering. Met deze verzekering bent u verzekerd tegen: schade aan anderen, hulp na ongeval, pechtservice in het buitenland, diefstal en joyriding, brand en stroomschade en aanrijding met dieren.

Tot slot

Voor motorrijtuigen zijn er verschillende verzekeringsmogelijkheden beschikbaar. Maar alvorens een verzekeringsmethode wordt uitgekozen moet de WA verzekering eerst voldaan wordt. Dit omdat het een verplichte verzekering is. De verschillende verzekeringsmogelijkheden zijn de WA motorrijtuigen verzekering, WA + beperkt casco verzekering en de WA+ volledig casco verzekering