In Den Bosch valt veel cultuur te beleven. Van de industriële plekjes op de Tramkade tot mooie exposities in het Noord-Brabants Museum. Door bijvoorbeeld een taxi in Den Bosch wordt je makkelijk van A naar B gebracht. Er zijn dus zeker een aantal plekken die je niet mag missen als je Den Bosch gaat bezoeken. Hieronder worden een aantal hotspots van Den Bosch geschreven.

Het Noord-Brabants museum

Het museum staat vol met geschiedenis, kunst en cultuur. Het museum bevind zich in het historische centrum van Den Bosch. Er staan werken van kunstenaars zoals Jan Sluijters en Vincent van Gogh. Er komen in de moderne ruimtes en paleiszalen tentoonstellingen tot leven. Je vind hier ook het verhaal achter het werk van jonge kunstenaars verspreid over de hele wereld die veel talent bezitten.

Het huis van Bosch en het Jheronimus Art Center

In dit huis woonde de wereldberoemde kunstenaar Jheronimus Bosch. Hij heeft hier het grootste deel van zijn leven gewoond en gewerkt. In dit herineringsplekje van Bosch komt geschiedenis op een magische wijze tot leven. Er wordt een spannend verhaal vertelt over het leven van de kunstenaar in het huis waar hij vijftig jaar heeft gewoond. Daarnaast is ook het Jheronimus Art Center te vinden in Den Bosch. In een oude kerk worden de werken van de schilder tentoongesteld. Het zijn wel reproducties maar ze zijn gemaakt op ware grootte als de originele kunstwerken. Vanuit de toren van de kerk heb je en uitzicht over de hele stad.

De Tramkade

De tramkade ligt net buiten het centrum. Dit is een bruisende en creatieve hotspot van Den Bosch. Sinds 2014 zijn de machines van mengvoederfabriek de Heus leeg maar de gemeente van Den Bosch heeft inmiddels hier de Tramkade geopend. Je kunt hier nu werken en overnachten. Maar je kunt er ook gezellig een borrel doen of een hapje eten bij restaurant van Aken of Restaurant Da Silva. Er is op de Tramkade onder andere het Werkwarenhuis te vinden. Dit is een creatieve plek voor kunstenaars en designers. je kunt er exposities bezoeken, luisteren naar muziek of kijken naar optredens van dansers. Ook vind je er de Mengfabriek. Hier worden gedurende het hele jaar activiteiten georganiseerd. Je kunt er eten, drinken en spellen spelen in bij de Barkade. De Mengfabriek is een plek om te netwerken. Ervaren en beginnende ondernemers in de kunst en cultuur en bezoekers ontmoeten elkaar hier dagelijks. Zo dagen ze elkaar uit en inspireren ze elkaar.