Foodtrucks zijn de laatste jaren een echte hit geworden. Je vind ze overal: winkelstraten, festivals en zelfs op feestjes en bruiloften. Foodtrucks geven je namelijk veel meer vrijheid om te experimenteren met het menu, unieke items aan je gasten te presenteren of gewoon voor een geweldige sfeer te zorgen. Je vind ze daarom in verschillende soorten: hamburger, cocktail, healthy food, dessert foodtruck, enz. Heb je binnenkort zelf een feestje en denk je eraan een foodtruck te huren, dan zijn er een aantal dingen waarop je moet letten.

Vraag naar offertes

Wanneer je een foodtruck gaat inhuren is het in de eerste plaats belangrijk, dat je naar meerdere opties kijkt. Er zullen een aantal bedrijven zijn die foodtrucks verhuren en soms kan het voorkomen dat de prijzen of verhuurvoorwaarden van elkaar verschillen. Vraag daarom bij meerdere bedrijven naar een offerte en ga na welke voor jouw het voordeligst uitkomt.

Ga zelf kijken

Nog belangrijker is dat je zelf ook naar de foodtruck gaat kijken voor je besluit het huurcontract te tekenen. Foto’s kunnen je al een beeld geven en de meeste bedrijven sturen vooraf al de meese informatie door, maar om helemaal zeker te zijn van je zaak, is het goed eerst zelf te bezichtigen. Zo weet je zeker dat de foodtruck aan al je eisen voldoet en kan je op dat moment ook doorgeven als je iets veranderd wilt hebben.

Met of zonder personeel

Iets wat ook speelt bij het huren van foodtrucks is of je daar personeel bijwilt of juist niet. Personeel is natuurlijk handig als je je de hele tijd bezig wilt houden met de gasten, zonder te moeten denken aan het eten. Maar soms is het ook leuk om je eigen kookkunsten te kunnen vertonen. Meestal is dit bij feestjes met een casual karakter zo. In deze gevallen kan je de foodtruck best zonder personeel huren. Dan moet je wel zeker zijn dat je kan omgaan met alle apparaten.

Proefrit

Of je de foodtruck nu met of zonder personeel huurt, een voorproefje is zeker ook nodig. Vraag naar de opties bij het verhuurbedrijf en kijk of je enkele van de gerechten op het menu kan laten bereiden, zodat je weet hoe het proeft en wat je kan verwachten aan service. Ga je zelf aan de slag in de foodtruck, dan is deze test nog belangrijker, omdat je dan kan zien hoe omgegaan wordt met de apparaten.

Voor je volgende feestje een foodtruck huren? Dat kan zeker, maar kijk ook eerst naar deze tips en ga naar Foodtruckhuren.net voor meer informatie en foodtrucks.