Het slagen voor je theorie examen schijnt voor velen moeilijker te zijn dan slagen voor een wiskunde examen. Omdat de leerstof zo logisch lijkt, denken mensen het examen in één keer te halen en precies daar schuilt het gevaar. Met onze tips kun je de kans op slagen voor je theorie examen vergroten.

  1. Kies bewust. Je kunt er voor kiezen een theoriecursus of theorielessen te volgen. Nu bestaat de mogelijkheid ook om een online cursus te volgen. Kies voor wat beter bij je past. Het onthouden lukt dan ook veel beter.
  2. Goede voorbereiding. Kun je vlot leren of heb je meer tijd nodig? Reserveer het examen niet te vroeg anders kom je in tijdnood. Spaar de lessen niet op omdat het aan het eind teveel wordt om te onthouden. Probeer niet alles in je hoofd te stampen. Je onthoudt beter wanneer je een hoofdstuk per dag leest dan wanneer je tien lessen op één dag zou lezen.
  3. Zoek aanknopingspunten. Er zijn mensen die beter kunnen onthouden door de leerstof te visualiseren. Ga op straat om verkeerssituaties in te beelden.
  4. Oefenen. Oefen zoveel als mogelijk met opdrachten. Door te oefenen weet je waar je meer tijd aan moet besteden en leer je ook van je fouten.
  5. Het examen. Het woord examen maakt mensen nerveus. Wees zelfverzekerd omdat je de leerstof tot je hebt genomen en flink hebt geoefend. Kom tot rust voor je begint met het examen.

Succes met het leren!

Meer tips op https://verkeersborden.nu