Ben je benieuwd naar algemene informatie over je huidige auto of de geschiedenis van een auto die je wilt kopen? Dan kun je een kentekencheck uitvoeren. Een kentekencheck kun je uitvoeren op basis van het kenteken van je eigen auto, maar ook op basis van het kenteken van een auto waarover je meer wilt weten. Zie je een gave elektrische auto langsrijden of sta je op het punt een tweedehands auto aan te schaffen? Dan kan een kentekencheck helpen bij het inwinnen van informatie over de auto.

Wat kom je te weten bij een kentekencheck

Wil je een tweedehands auto aanschaffen, dan ben je gebaat bij een kentekencheck. Vooral als je geen technische kennis hebt van auto’s is het de meest eenvoudigste manier om informatie te achterhalen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten rapporten. Meestal is de basis informatie gratis en betaal je extra voor aanvullende rapporten zoals een schaderapport, een teller rapport, een eigenaren rapport en een waarde rapport. Op deze manier leer je meer over de geschiedenis van de auto. Met behulp van het schaderapport kom je bijvoorbeeld te weten of de auto ernstige schade heeft gehad in het verleden en met behulp van een eigenaren rapport kom je meer te weten over de eigenaren in het verleden.

Voor welke voertuigen kun je een kentekencheck doen

Je kunt de kentekencheck doen voor alle voertuigen met een geldig Nederlands kenteken. Je kunt de kentekencheck dus niet alleen voor de personenauto uitvoeren, maar ook voor een scooter, vrachtwagen of oplegger. 

Auto verkopen

Ben je helemaal klaar met je huidige auto? Bijvoorbeeld door schade of omdat je er op uitgekeken bent? Dan zal je deze waarschijnlijk moeten verkopen, voordat je een nieuwe aanschaft. Wil je eenvoudig en snel van je tweedehands auto af? Verkoop dan je auto aan de autosloperij. Je auto wordt dan duurzaam verwerkt en vaak krijg je er nog een mooi bedrag voor.